LOVITURĂ pentru mii de profesori universitari. Cadrele fără doctorat vor fi date afară

Aflat, luni, la Timișoara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că începând de la 1 octombrie aproape 3.000 de cadre didactice din învăţământul superior românesc vor fi obligate să părăsească sistemul, pentru că nu au obţinut titlul de doctor.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că la nivel naţional la începutul anului 2010 existau 66% cadre didactice cu titlu de doctor, iar la începutul anului 2015 erau 80 % cadre didactice titulare cu titlu de doctor şi 4.500 fără titlu de doctor.

"Conform legii, în data de 30 septembrie, din păcate, aceia dintre cei care compun acest grup de 4.500 de colegi care nu au reuşit să susţină tezele de doctorat în intervalul ianuarie-septembrie 2015, vor fi nevoiţi, conform legii, care nu este întotdeauna în coerenţă cu dorinţa de dezvoltare şi uneori nici cu logica, să părăsească sistemul. Şi este vorba despre aproape 3.000 de colegi', a afirmat Cîmpeanu.

[citeste si]

Ministrul a subliniat faptul că în condiţiile în care se înregistrează o scădere a numărului de cadre didactice tinere din universităţi, de la 30% la nivel naţional în 2010, la 17% la începutul anului 2015, 'ieşirea din sistem a acestor tineri colegi fără titlu de doctor va afecta şi mai mult proporţia cadrelor didactice tinere ce activează în învăţământul superior şi asta, în ultimă instanţă, dacă nu găsim soluţii, şi nu este uşor de găsit, va afecta dezvoltarea în ansamblu a învăţământului superior din România'.

"Dar, începând cu ziua de 1 octombrie ne putem mândri cu un procent de 100% cadre didactice titulare cu titlu de doctor, pentru că toţi cei care nu vor avea acest titlu vor părăsi sistemul. Dar oare la ce ne va folosi că avem 100% cadre didactice care deţin titlu de doctor", a conchis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Un număr de 33 de profesori de la Universitatea de Vest, nouă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş", şase de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, plus zeci de profesori de la Universitatea Politehnica din Timişoara vor fi afectați de această măsură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel