EXCLUSIV  Ministrul Oros, LOVITURĂ pentru Casa de Comerţ Unirea. Petre Daea a IZBUCNIT

Petre Daea a reacționat, pentru DC News, după ce actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că nu va susține „Casa de Comerț Agroalimentar Unirea”.

La scurt timp după ce a fost învestit în funcția de ministru al Agriculturii, clujeanul Adrian Oros a anunțat că nu va susține „Casa de Comerț Agroalimentar Unirea”, proiect demarat în timpul fostului ministru Petre Daea. Acesta a reacționat, în exclusivitate pentru DC News, spunând că:

'Este un proiect al României. Nu înțeleg argumentele domnului ministru în a nu susține un proiect al țării, cerut de fermieri și necesar lanțului agricol. Este un proiect care completează politica agricolă a României. Ar fi o mare greșeală dacă ar desființa Casa de Comerț Agroalimentar Unirea. Nu cred că poate decide asta împotriva voinței fermierilor, împotriva voinței pe care o are țara. Este un proiect extrem de important care s-a născut din necesitatea de a fi creat. Ar însemna să pună stop unor căi de promovare a produselor românești și totodată ar pune stop ajungerii pe piață a produselor agricole pe care le fac românii noștri. Cred că există suficiente argumente pentru a menține „Casa de Comerț Agroalimentar Unirea” care s-a creeat foarte greu. A fost o serie întreagă de opreliști. Desființarea va lansa o serie de întrebări care așteaptă și răspunsuri.' a precizat fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, pentru DC News.

Se renunță la un proiect de anvergură?

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea este cea mai mare companie pe care Guvernul Dăncilă a înființat-o în anul 2019, cu un capital social de 93 de milioane de lei, din bugetul statului român. Până în prezent au fost deschise două magazine cu produse românești, în Sibiu şi în Bucureşti, cu scopul de a promova  produsele locale și tradiționale.

În cadrul unei conferinţe de presă, actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, a spus că nu crede în acest proiect, care nu este unul serios și nu poate rezolva problemele din agricultură. Așteptăm o reacție oficială din partea dânsului cu privire la acest subiect.

Ce a declarat Ludovic Orban

"Vremea gostaturilor a trecut. Sigur că pentru producătorii români trebuie să asigurăm condiţii egale de acces la piaţă şi asupra acestui lucru noi am fost susţinătorii unui proiect legislativ care sperăm să fie pus în practica, de altfel este şi unul dintre punctele care există în programul de Guvernare, dar sincer cred că nu statul trebuie să se ocupe de această activitate. Trebuie reglementări clare de a sigura accesul la piaţă pentru producătorii autohtoni şi dacă aceste reguli sunt respectate nu mai este nevoie să refacem gostaturile de odinioară", a precizat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel