Lovitură de teatru în discuțiile de pace între Ucraina și separatiștii pro-ruși

După un început optimist, în care s-a stabilit efectuarea unui schimb de prizonieri, discuțiile de pace între guvernul de la Kiev și separatiștii pro-ruși care controlează Estul țării au fost anulate, iar motivul impasului este deocamdată necunoscut. Anunțul a fost făcut de diplomația bielorusă.

Guvernul de la Kiev și separatiștii pro-ruși au încheiat un armistițiu la începutul lunii septembrie. În ultimele trei luni însă, părțile semnatare s-au acuzat reciproc de violare a înțelegerii, iar sângele a continuat să curgă. După anexarea Crimeei de către Rusia în aprilie anul aceste, aproximativ 4.600 de persoane au murit în conflictul armat din partea de răsărit a țării.

Guvernul și separatiștii au început o nouă serie de negocieri miercuri, imediat după ce Ucraina a renunțat la statutul tău de țară nealiniată pentru a deveni aspirantă la calitatea de membru NATO.

În ziua următoare, joi, discuțiile s-au purtat pe Skype. Rebelii din Estul Ucrainei au fost atunci de acord să facă schimb de prizonieri cu Executivul de la Kiev.

Vom reveni cu amănunte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel