EXCLUSIV  LovePlus și FetLife, aplicațiile în care oamenii devin sclavii vieții virtuale

Bogdan Cotigă / 16 iul 2018 / 10:04 Salveaza PDF Comentarii
Căsătorie LovePlus
Descriere foto: Căsătorie LovePlus

Oricât ar parea de ciudat, există oameni care au ajuns să invite la restaurant personaje ale unei aplicații și internauți care își raportează fiecare moment al vieții la dorințele unui "stăpân" aflat în aceeași rețea, dar pe care nu l-au întâlnit vreodată.

Aplicația LovePlus este o invenție japoneză care a apărut mai întâi pe consolele portabile Nintendo și s-a extins și pe telefoanele mobile. Această aplicație a apărut ca o consecință a pierderii tot mai accentuate a încrederii în oameni, în rândurile tinerilor din Japonia. Aproximativ 30 % dintre aceștia nu mai vor să stabilească relații cu femei de teama de a nu fi dezamăgiți și au apelat la o aplicație care pune la dispoziție niște personaje feminine virtuale capabile de interacțiune verbală avansată. Manaka Takane, Rinko Kobayakawa și Nene Anegasaki sunt trei fete de liceu ce apar pe ecranul telefonului mobil sub forma de desen animat care au ajuns să fie partenerele de viață a zeci de mii de japonzi. 

Tinerii care au refuzat interacțiunea cu fete reale își invită partenerele virtuale în oraș la restaurant, pleacă cu ele în excursii și le fac declarații de dragoste fiind conștienți că este vorba despre un personaj virtual. Una dintre cele mai mari ciudățenii sunt situațiile în care utilizatorii acestei aplicații au ajuns chiar să oficieze căsătorii cu personajele de care s-au îndrăgostit. Avantajul pe care l-au evidențiat majoritatea celor care au relații cu Rinko sau Manaka a fost acela că aceste iubite nu au cum să îi dezamăgească sau părăsească vreodată. 

FetLife, șase milioane de sclavi și stăpâni


Site-ul FetLife.com este similar Facebook-ului, dar este dedicat sado-masochiștilor. Ceea ce iese din sfera normalului este însă faptul că relațiile la distanță între utilizatorii "stăpâni" și "sclavii" lor nu au limite și includ un control permanent de la distanță al vieții. Sclavul este de acord să trimită, pe aplicația instalată pe telefon, permanent poze și filmări stăpânilor cu ceea ce fac aproape în fiecare moment, iar stăpânul îi dictează ce să facă mai departe. Astfel, mai bine de jumătate dintre cei șase milioane de useri consimt să se îmbrace, să mănânce și să interacționeze cu lumea reală potrivit ordinelor unei persoane pe care nu au întâlnit-o vreodată. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25