Londra: britanicii care luptă pentru Statul islamic, "eliminaţi"

sursa: Twitter / Gavin Williamson
sursa: Twitter / Gavin Williamson

Ministru britanic al apărării spune că vrea să îi ''elimine'' pe cetățenii britanici care luptă pentru Statul Islamic.

Cetățenii britanici care luptă pentru gruparea Statul Islamic (SI) ar trebui localizați și uciși, nu să li se permită revenirea în țară, a declarat joi noul ministru britanic al apărării, Gavin Williamson, pentru Daily Mail, potrivit Agerpres.

"Pur și simplu, punctul meu de vedere este că un terorist nu poate să facă rău Marii Britanii", a afirmat el pentru tabloidul britanic. "Trebuie să facem tot ce putem pentru a distruge și elimina această amenințare", a adăugat el.

Se estimează că 800 de persoane cu pașaport britanic s-au adus în Irak și Siria pentru a lupta, dintre care 130 au fost uciși și circa 400 s-au întors, alți circa 270 rămânând în continuare în Orientul Mijlociu.

Chestiunea a fost abordată direct în 2014 când un cetățean britanic, Mohammed Emwazi — cunoscut și sub numele de John Jihadistul—, a apărut în clipuri de propagandă ale SI care arătau decapitarea unor prizonieri.

Gavin Williamson, care a devenit ministru al apărării luna trecută după ce Michael Fallon a demisionat în urma unor acuzații de comportament necorespunzător față de femei, au promis că luptătorii care au fugit în alte țări vor fi de asemenea urmăriți și li se va refuza intrarea în Marea Britanie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel