Londra amplasează detectoare de drone după incidentele de pe aeroportul Gatwick

Regatul Unit este ''de acum în măsură să desfăşoare sisteme de detectare" de drone ca urmare a incidentelor care au afectat aeroportul Gatwick din Londra, afirmă un membru al guvernului, relatează AFP. 

Pe cel de-al doilea aeroport cel mai aglomerat din Marea Britanie au fost anulate sau redirecţionate o mie de zboruri de miercuri până vineri, afectând 140.000 de călători, după semnalarea unor drone care zburau la altitudine joasă.

'Importanţa proliferării unor astfel de dispozitive împreună cu provocările desfăşurării de măsuri militare într-un mediu civil înseamnă că nu este o soluţie uşoară', a scris pe Twitter secretarul de stat pentru Securitate Internă, Ben Wallace. 'Cu toate acestea, pot spune că de acum suntem în măsură să desfăşurăm sisteme de detectare în tot Regatul Unit pentru a combate aceste ameninţări', a adăugat el.

Guvernul britanic a fost puternic criticat săptămâna trecută pentru că nu a tratat cu suficientă seriozitate riscul potenţial reprezentat de drone. Ben Wallace a precizat că vor fi pronunţate cele mai dure pedepse' împotriva persoanelor care aleg să folosească drone într-un mod periculos sau în scopuri infracţionale'.

Asociaţia Crimestoppers a anunţat luni că a trimis poliţiei aproximativ 30 de informaţii utile pentru ancheta sa vizând identificarea celor care responsabili de trimiterea de drone în zona aeroportului. Duminică, aeroportul din Gatwick a lansat un apel public şi a anunţat o recompensă de 50.000 de lire sterline pentru orice informaţie transmisă prin intermediul asociaţiei Crimestoppers care ar conduce la arestarea şi condamnarea celor responsabili de astfel de acte.

Vezi si: Haos pe aeroportul Gatwick. Români afectați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel