Locurile de muncă din străinătate ale românilor, în pericol: ''Măsuri protecționiste cu impact negativ"

Bogdan Bolojan / 24 noi 2016 / 18:47
Munca - salarii
Munca - salarii

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, la Piatra Neamţ, că are informaţii potrivit cărora Consiliul European ar urma să discute o serie de măsuri protecţioniste cu impact negativ asupra românilor care lucrează în străinătate. 

''Chiar astăzi am primit informaţiile referitoare la discuţiile importante care vor avea loc la Consiliul European şi văd că încep să se discute măsuri protecţioniste care vor avea consecinţe defavorabile asupra muncitorilor români şi asupra firmelor româneşti care activează în Occident.

Nouă ni se ţine lecţia de teorie şi o aplicăm în practică, piaţă liberă - competiţie deschisă, firmele străine vin aici şi sunt primite cu braţele deschise, iar noi când vrem să mergem să muncim în Vest sau să ne dezvoltăm afacerile, ne întâmpină o rezistenţă, dacă nu chiar o atitudine de respingere. Probabil că va trebui să ne aşteptăm în perioada următoare la măsuri de limitare a accesului românilor pe aceste pieţe, ceea ce este foarte grav. Când noi dorim să sprijinim capitalul românesc ni se spune 'nu se poate pentru că trebuie să existe condiţii de competiţie egale''', a afirmat Tăriceanu, citat de Agerpres.

[citeste si]