Locuri de munca și locuințe pentru tinerii care părăsesc sistemul de protectie a copilului

Gabriela Firea, Primarului General al Capitalei, are o inițiativă în sedinta CGMB din data de 23 august privind  proiectul "O șansă la integrare socială pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului din municipiul București".

Beneficiarii proiectului vor fi tinerii care au parasit de maxim un an sau urmeaza sa paraseasca sistemul de protectie a copilului din Bucuresti si nu au posibilitatea de reintegrare familiala, nu au locuinta si nu dispun de mijloacele financiare necesare inchirierii sau cumpararii unei locuinte.

Primarul General, Gabriela Firea: "Potrivit raportarilor Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de la nivelul sectoarelor, pana la finalul anului 2018, 148 de tineri urmeaza sa paraseasca sistemul de protectie ca urmare a indeplinirii conditiilor legale, fara a fi pregatiti pentru o viata independenta sau avand o pregatire extrem de limitata. In vederea incluziunii sociale si profesionale, tinerii aflati in situatii de vulnerabilitate au nevoie de o atentie deosebita si masuri sporite de protectie sociala. Din aceast motiv, Primaria Capitalei, prin DGASMB, intentioneaza derularea unui program prin care acesti tineri sa fie ajutati sa isi gaseasca un loc de munca si totodata sa aiba posibilitatea obtinerii unei locuinte de serviciu".

Tinerii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 17 şi 27 ani şi să deţină buletin emis pe raza administrativ-teritorială a Capitalei. Acestia vor fi indrumati si consiliati vocational de catre specialistii DGASMB pentru a putea ocupa un post in cadrul companiilor municipale si, dupa angajare, vor putea primi o locuinţă de serviciu, pe perioada ocupării locului de muncă respectiv.

Vezi si: Gabriela Firea, bani de rechizite elevilor care provin din familii cu venituri mici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel