Alegeri Franța. Locul ales de Macron pentru sărbătorirea victoriei. Care au fost motivele

Pe esplanada evacuată temporar duminică după-amiază în urma unei alerte de securitate a fost montată o scenă între piramidă și Arcul de Triumf al Caruselului, la intrarea în grădina Tuileries.

Inițial, Macron a dorit ca scena să fie amenajată pe Champ-de-Mars, cu Turnul Eiffel în fundal, însă primăria nu a fost de acord. Au fost luate în calcul și alte variante, dar și acestea au fost pe rând excluse.

Place de la Concorde (Piața Armoniei) a fost considerată de Macron prea de dreapta, acolo sărbătorindu-și victoria Jacques Chirac, în anul 1995, și Nicolas Sarkozy, în 2007.

Fostul ministru socialist, repoziționat acum la centru, s-a gândit și la Piața Bastiliei, dar a exclus-o și pe aceasta pentru că ar fi fost prea de stânga, fiind de altfel locul unde actualul președinte François Hollande și-a adunat susținătorii în seara când a câștigat scrutinul din anul 2012, relatează Agerpres.

Tot prea de stânga ar fi fost în opinia candidatului centrist și Piața Republicii, unde Jean-Luc Melenchon și Benoit Hamon au avut mitinguri electorale înaintea primului tur și s-au desfășurat manifestații ale Mișcării Nuit Debout împotriva revizuirii legislației muncii, fiind în plus și locul unde francezii s-au recules după atacurile teroriste din anul 2015.

Prin urmare, Emmanuel Macron a ales în final esplanada Luvrului, pentru că este un loc complet nou, consensual, neutru, încărcat mai mult de istorie decât de politică, explică Christian Delporte, specialist în comunicare politică. Dar cu piramida Luvrului în plan secundar, am putea eventual să-i reproșăm lui Emmanuel Macron că merge pe urmele lui Francois Mitterand, completează același interlocutor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel