Coronavirus: Aplicația mobilă care îți arată dacă se află lângă tine cineva infectat

China a lansat o aplicație care caută să reducă răspândirea noului coronavirus.

China a lansat o aplicație care caută să reducă răspândirea noului coronavirus prin alertarea utilizatorilor în cazul în care au fost în proximitatea unui bolnav, conform Engadget. Agenția de presă chinez Xinhua a transmis că aplicația, numită „Close Contact Detector" (detector de contact apropiat), permite utilizatorilor să verifice dacă au fost infectați scanând un cod QR.

Odată scanat, chinezii trebuie să-și introducă numele și CNP-ul și pot verifica statutul altor trei coduri numerice personale.

Definiția „contactului apropiat”

 (w670)

„Contactul apropiat" se realizează cu persoanele care lucrează împreună, care împart o sală de curs sau care trăiesc în aceeași casă, precum și cu medicii care lucrează cu pacienți sau cu pasagerii din transportul în comun. Dacă aplicația determină că un utilizator a fost în apropierea altuia care are virusul sau simptomele virusului, acesta va fi atenționat să stea acasă.

Xinhua nu a dezvăluit cum funcționează mai exact aplicația dezvoltată de guvernul chinez, nici cum determină riscul expunerii. Cu toate acestea, agenția de presă a raportat că aplicația a fost dezvoltată cu ajutorul mai multor agenții guvernamentale precum Comisia Națională a Sănătății, Ministerul Transporturilor, Căile Ferate Chineze și Administrația Aviației Civile din China pentru a asigura „date exacte, pe care te poți baza, dar și autoritare".

Intimitatea cetățenilor

 (w670)

Aplicația care cere CNP-urile a ridicat semne întrebare din partea militanților pentru securitate, iar guvernul chinez este cunoscut pentru nivelurile mari de supervizare pe care le exercită asupra cetățenilor. Alții, mai îngrijorați de epidemia coronavirusului, consideră că intimitatea persoanelor este mai puțin importantă decât stârpirea 2019-nCoV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel