EXCLUSIV  Liviu Harbuz, rase de câini la modă și rase dispărute. Greșeala pe care o fac proprietarii

caini
caini

Liviu Harbuz, medic veterinar, a vorbit la DC News despre rasele de câini care sunt la modă, dar și despre rasele care au cam dispărut. Totodată, acesta a vorbit și despre o greșeală pe care o fac majoritatea proprietarilor de câini.

Dacă au fost la modă la un moment dat, bull terrierii, yorkshireii sau cockerii, proprietarii de câini au început să se îndrepte spre alte rase.

Cockerii din păcate s-au împuținat. Au dispărut aproape de tot dalmațienii. Au degenerat, peste 75% erau surzi. Prin aceste consangvinizări necontrolate, împerecheri necontrolate și consangvinizări foarte multe rase au dispărut. Îmi pare rău că a dispărut și dogul german. Din ce în ce mai mulți dogi germani vedem. Poate și din motive economice, pentru că e mai greu să-l întreții, cantitatea de mâncare e mai mare la un dog german”.

[citeste si]

Rase la modă

”În schimb au apărut tot felul de rase micuțe cum ar fi bichonii, havanez, maltez, shpitzul, bulldogul, francez, englez.

Terrierii în general nu dispar și sunt foarte populari. De exemplu westie este foarte popular. Din păcate mulți care își achiziționează un animal de companie nu se informează suficient față de temperamentul câinelui. Un câine temperamental cum este un terrier nu e de recomandat să fie într-o casă unde stăpânii sunt în vârstă sau au probleme motorii, pentru că ei sunt hiperactivi și atunci se pot produce chiar accidente”, a explicat Liviu Harbuz la DC News.

VEZI AICI interviul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel