Urmărește emisiunea live


Liviu Dragnea, DECIZII după ședința Comitetului Executiv PSD. LIVE

Liviu Dragnea, a declarat miercuri, după CEx-ul partidului, în care Șerban Nicolae a fost executat, că partidul nu a avut în programul de guvernare teme precum grațierea corupților, astfel că schimbarea senatorului este una firească.

"Prioritatea PSD este punerea în aplicare a programului de guvernare din campanie, nu grațierea faptelor de corupție. Nu puteam lăsa astfel de gesturi să nu fie asumate. Membrii comisiei juridice nu au avut mandat de la PSD să susțină grațierea faptelor de corupție", a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai zis că o analiză a activităţii Executivului, în ideea găsirii unor soluţii de eficientizare a actului de guvernare, dar şi a comunicării acestuia cu Parlamentul şi partidul, va avea loc într-o şedinţă viitoare a Comitetului Executiv Naţional al social-democraţilor.

"Astăzi nu am discutat despre Guvern, nici nu puteam discuta despre Guvern nefiind prezent prim-ministrul la Comitetul Executiv Naţional, dar despre Guvern, despre activitatea guvernamentală, despre modul cum să susţinem mai bine şi să se comunice şi din partea Guvernului şi între Guvern şi colegii din Parlament şi colegii din partid vom discuta într-un Comitet Executiv Naţional care va fi, poate, şi mai interesant decât acesta", a afirmat Dragnea.

Știrea inițială:


Liviu Dragnea anunță cele mai importante decizii luate în cadrul ședinței Comitetului Executiv. DC News va transmite în format LIVE declarațiile președintelui PSD.

Liviu Dragnea, declarații:

- Așa cum am spus mereu, am mai zis astăzi o dată: prioritatea PSD o reprezintă punerea în aplicare a programului de guvernare, nu grațierea faptelor de corupție. Membrii din comisia juridică nu au avut mandat de la partid să susțină grațierea faptelor de corupție. Din păcate, s-a plecat de la problemele din penitenciare și iată că s-a încercat să se rezolve alte probleme pe care le are sistemul de justiție.

- Trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai este oportună. Fac un apel la guvern: că trebuie să spună dacă legea grațierii și alte măsuri pe care le-au anunțat pot rezolva problema din penitenciare. Doar această lege nu poate rezolva problemele.

- Pe mine mă intereseaza personal cum va ieși legea de la Senat, atunci când va ajunge la Camera Deputaților nu îi voi da drumul până când nu voi fi convins că face parte dintr-un pachet care rezolvă o problemă.

- Atât timp cât în comisia juridică de la Senat, colegii noștri au adoptat anumite amendamente, și președinția comisiei a fost schimbată. Nu e vorba de libertatea de opinie, dar domnul Șerban Nicolae a mers acolo susținut politic de PSD.

- Bacalbașa a fost suspendat pentru o perioadă de 6 luni. Asta nu înseamnă că noi nu permitem colegilor noștri să intre în dezbateri sau să răspundă atacurilor. Nu putem fi de acord cu tipul de intervenție de multe ori obscen. PSD este un partid civilizat. Sper că Bacalbașa să înțeleagă că nu poate continua așa. Dacă după 6 luni nu va înțelege, atunci vom adopta altă măsură.

- Eu și colegii mei nu mai suntem de acord ca la două - trei zile să mai apara alt subiect de discuție care nu este susținut de partid. Avem legea salarizării unitare în curs de finalizare, e foarte greu să mai vorbim de ea dacă noi vorbim de gestul senzațional al lui Bacalbașa.

(...)

- sunt foarte supărat că nu s-a împlinit marți cvorumul pentru ședința comună în plen.

- eu le-am cerut colegilor în partid să-și spună părerea despre Șerban Nicolae. Avem două variante: să funcționăm alandala sau normal. 

- nu sunt de acord acum cu plafonarea indemnizațiilor.

-----

UPDATE 13:18:  Conferința de presă va începe în jurul orei 14:00.

UPDATE 12:15: Conferința de presă va începe în jurul orei 13:30.

-----

Așadar, în jurul orei 12:15, Liviu Dragnea spune ce hotărâri s-au luat în privința lui Șerban Nicolae, Nicolae Bacalbașa, dar și în legătură cu Legea grațierii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel