EXCLUSIV  Liviu Dragnea, ”condamnare cu executare”. Lucian Bolcaș: Infracțiune foarte delicată

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2016. El și fosta soție, Bombonica Prodana, au făcut mai multe contestații. Magistrații de la ÎCCJ au respins toate cererile și excepțiile din dosar, printr-o decizie definitivă în decembrie 2016. Președintele PSD și al Camerei Deputaților susține că este amenințat că va fi condamnat cu executare. 

Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual.

Astăzi, în Parlament, Liviu Dragnea a spus că ”presiunile (n.r. - asupra lui) nu le simt, alea le vedem cu toţii la televizor. Nu există un prilej în care să nu primesc ameninţări sau... Din toate zonele. Eram aseară la emisiune şi, după ce am spus eu lucrul ăsta, au mai spus şi alţi oameni din platou că şi ei au auzit. De vreo două luni de zile, în ultima lună din ce în ce mai intens, mi se tot spune că o să fiu condamnat cu executare cât de curând, în primăvara asta. Măcar până atunci să apuc să pun în practică o mare parte a programului de guvernare pentru ca România să intre pe un curs care să nu mai poată fi schimbat. Sunt generate de o mare supărare. Cei care au pierdut alegerile şi când spun "cei", vorbesc de toţi cei care sperau să aibă alt rezultat”. 

Liderul PSD crede că încă sunt presiuni asupra justiției. 

Pericolul care-l paște pe Dragnea

Într-o declarație pentru DCNews, avocatul Lucian Bolcaș spunea că ”În primul rând, trebuie clarificat dacă ne aflăm în prezența infracțiunilor pentru care se pretinde că ar fi instigat. În al doilea rând, instigarea, în special pentru abuz în serviciu, este o infracțiune foarte delicată, este foarte complex de dovedit, așa că am probleme și îndoieli cu privire la conținutul acuzațiilor”. 

Potrivit avocatului Lucian Bolcaș, Liviu Dragnea, condamnat la doi ani cu suspendare la ÎCCJ în dosarul "Referendumul", s-ar afla în pericol dacă va fi condamnat în acest dosar. Dacă va fi condamnat, ar trebui să fie o pedeapsă de cel mult 1 an cu suspendare, pentru a se încadra "în limita pedepsei ce comportă suspendarea". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel