Liviu Dragnea, către Corina Crețu: Ești mincinoasă

Corina Crețu
Corina Crețu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut declarații dure pentru Corina Crețu, astăzi. 

Liviu Dragnea a declarat, joi, că dacă informația potrivit căreia Colegiul Comisarilor, din care face parte și Corina Crețu, a votat pentru transmiterea scrisorii Comisiei Europene de avertizare a României privind modificările la legile justiției, atunci aceasta este "o mincinoasă".

"Dacă e așa cum spune purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, am constatat că doamna Corina Crețu, care este candidat la europarlamentare pentru o formațiune politică de securiști, a votat împotriva României. Când votezi în unanimitate să trimiți o scrisoare pentru a sancționa România, nebazându-te pe nimic, în același timp ești în campanie electorală la un partid care este împotriva partidului de guvernământ. Tu spui că ții cu țara ta și votezi împotriva ei nu poți să fii decât mincinoasă", a afirmat Liviu Dragnea într-o vizită cu ministrul Agriculturii Petre Daea în Dolj, potrivit Mediafax. 

Reacția acestuia vine în contextul unei scrisori adresate autorităților române, în care Frans Timmermans avertizează cu un mecanism mai dur decât Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare. Acesta precizează că reprezentanții Comisiei Europene au fost nevoiți să revină în ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evoluțiilor privind statul de drept în România.

Scrisoarea este adresată președintelui Klaus Iohannis, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea și premierului Viorica Dăncilă.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeană va declanșa "Rule of law Framework", proces care va înlocui pentru un timp MCV, dacă țara noastră adoptă alți pași negativi în domeniul judiciar, precum promulgarea ultimelor modificări aduse codurilor penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel