Listeria. Lista produselor retrase din magazine

ANSVSA a publicat lista produselor retrase de la comercializare din supermarketuri, după declanşarea alertei privind o presupusă contaminare cu listeria.

Rezultatele examinărilor de laborator au infirmat prezența Listeriei monocytogenes în probele prelevate din următoarele tipuri de produse congelate: fasole verde tăiată, broccoli, ardei gras fâșii, porumb dulce, amestec mexican de legume, aflate pe lista de distribuție a produselor congelate pentru care s-a inițiat retragerea preventivă de la comercializare din statele membre.

Notificările actualizate, primite prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, nu includ buletine de analiză care să indice prezența Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piața din țara noastră.

Pe măsură ce sunt primite, informațiile sunt transmise structurilor teritoriale ale ANSVSA, care monitorizează în continuare procedurile de retragere și rechemare a firmelor distribuitoare și a celor care comercializează produsele congelate, incluse pe lista de distribuție comunicată actualizată.

Probe prelevate din alte produse congelate, care au făcut obiectul retragerii preventive în Uniunea Europeană, sunt în curs de analizare în laborator.

În ultima săptămână, mai multe lanţuri de magazine au anunţat că au retras de la vânzare produse congelate, în contextul în care autorităţile europene au stabilit că legumele procesate într-o fabrică din Ungaria au început să fie contaminate cu Listeria încă din august 2016. 

Lista produselor retrase preventiv de la comercializare poate fi consultată aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel