€ 4.8278
|
$ 4.4355
|
Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Listă susţinători pentru alegerile locale. AEP, modificări

Mihai Ciobanu / 13 feb 2020 / 09:05
sectii de votare
sectii de votare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat și lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea Autorității Electorale Permanente nr. 1/2016 pentru aprobarea modelului listei susținătorilor care va fi folosit la alegerile locale.

Proiectul de hotărâre urmărește menţionarea expresă a preşedintelui consiliului judeţean în cadrul a două note de subsol din anexa la Hotărârea Autorității Electorale Permanente nr. 1/2016 pentru aprobarea modelului listei susținătorilor care va fi folosit la alegerile locale, fără a modifica modelul propriu-zis al listei susţinătorilor.

Introducerea acestei mențiuni exprese se impune în contextul în care, prin Ordonanța de urgență nr. 40/2019, Guvernul a instituit procedura alegerii directe a președinților consiliilor județene, prevăzând în mod corelativ faptul că pentru fiecare candidat la funcția de președinte al consiliului județean, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale trebuie să prezinte o listă de susținători.

Până când pot fi depuse propuneri

 

Întrucât Hotărârea Autorității Electorale Permanente nr. 1/2016 nu conține mențiuni exprese referitoare la aplicabilitatea acesteia în situația candidaturilor pentru funcția de președinte al consiliului județean, este necesară corelarea acesteia cu evoluția cadrului legal primar.

Proiectul de hotărâre a Autorității Electorale Permanente a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro la data de 12.02.2020 și poate fi consultat la secțiunea „Legislaţie electorală – Transparență decizională". Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ menționat pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected], până la data de 24.02.2020.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25