Listă grădiniţe deschise în vacanţă în Sectorul 1. Primarul Dan Tudorache a dat startul programului

Gradinița de vacanță, un program reușit al primarului Sectorului 1, Dan Tudorache
Gradinița de vacanță, un program reușit al primarului Sectorului 1, Dan Tudorache

Primarul Dan Tudorache a dat startul, în această dimineaţă, la sediul Grădiniţei nr. 248 - Strada Arthur Vîrtejeanu nr. 15, programului "Grădiniţa de Vacanţă" pentru vara anului 2019, finanţat integral de la bugetul local al Sectorului 1. Pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii în perioada vacanţei mari, opt grădiniţe din Sectorul 1, cu nouă sedii, sunt deschise în perioada 01 iulie-30 august, în fiecare zi de luni până vineri. 

Având în vedere succesul de care s-a bucurat programul în cursul anilor trecuţi şi ţinând seama de numeroasele solicitări primite din partea părinţilor, Primăria Sectorului 1 a decis să suplimenteze numărul de locuri alocate programului "Grădiniţa de Vacanţă". Astfel 725 de preşcolari care învaţă în grădiniţele de stat din Sectorul 1 pot merge la grădiniţă pe perioada verii faţă de 650, anul trecut. Finanţarea proiectului de 55 de lei/zi/preşcolar, din care 15 lei/zi/preşcolar pentru hrană şi 40 de lei/zi/preşcolar pentru activităţi educaţionale va fi asigurată integral de la bugetul Sectorului 1.

"Sectorul 1 este sectorul copiilor! Încă de la începutul mandatului de primar am investit în educaţia copiilor noştri, fie că vorbim de investiţii în infrastructura şcolară, fie de investiţii în programe extraşcolare complete şi atractive. Programul "Grădiniţa de Vacanţă" răspunde unei probleme reale a părinţilor care nu au cu cine să-şi lase în supraveghere copiii de vârstă preşcolară pe timpul zilelor lucrătoare din cursul vacanţei de vară. La grădiniţă copiii mănâncă sănătos, sunt supravegheaţi de educatori dedicaţi şi participă la activităţi diverse specifice vârstei lor. Totul gratuit pentru părinţi, întregul proiect fiind finanţat integral de la bugetul local al Sectorului 1", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Care sunt grădiniţele deschise



Unităţile de învăţământ preşcolar din Sectorul 1 deschise în această vară sunt următoarele: Grădiniţa nr. 46 - Strada Marmurei nr.13-15 (125 de locuri), Grădiniţa nr.52 - Strada Docenţilor nr.5 (100 de locuri), Grădiniţa nr. 116 - Strada Mendeleev nr. 27 (100 de locuri), Grădiniţa nr. 206 - Strada Witting nr. 14 (50 de locuri), Grădiniţa nr. 206 - Strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156 (50 de locuri), Grădiniţa nr. 222 - Strada Arad nr. 38 (125 de locuri), Grădiniţa nr. 248 - Strada Arthur Vîrtejeanu nr. 15 (50 de locuri), Grădiniţa nr. 283 - Strada Ficusului nr. 25 (75 de locuri) şi Grădiniţa "Steaua" - Strada Ion Inculeţ nr. 5-7 (50 de locuri). 

Pe toată perioadă derulării programului "Grădiniţa de Vacanţă", copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanţei de vară preşcolarii vor participa la activităţi extra-curriculare şi extraşcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creaţie, iniţiere în lucrul cu calculatorul, excursii tematice etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel