Lisabona, descoperire interesantă. Fără cuvinte!

Necropolă romană
Necropolă romană

O echipă de arheologi portughezi a descoperit, în timp ce făcea săpături în apropierea unuia dintre cele mai emblematice restaurante din Lisabona, Solar dos Presuntos, un vast cimitir datând din epoca romană, în care se află schelete cu o vechime de 2.000 de ani şi diverse artefacte antice, informează vineri Reuters.

Necropola a fost descoperită după ce proprietarii restaurantului au decis să îşi extindă localul, deschis în 1974 în centrul istoric al Lisabonei.

Pentru a obţine aprobarea proiectului de extindere, autorităţile municipale au solicitat ca, mai întâi, o echipă de arheologi să inspecteze terenul.

Ceea ce am descoperit a fost o mare surpriză


"Ceea ce am descoperit a fost o mare surpriză", a spus Nuno Neto, arheolog la Neoepica, compania care a realizat operaţiunile de excavare la o adâncime de circa şase metri. "Nivelul de conservare este excelent, iar setul de artefacte este fabulos".

Ce s-au descoperit în necropola romană


În necropolă au fost descoperite 25 de schelete, 35 de seturi de rămăşiţe incinerate, ceramică şi monede folosite în ritualurile de înmormântare antice. Toate acestea au fost transportate la laboratoarele de cercetare din cadrul Neoepica, de unde, ulterior, vor fi transferate către consiliul local.

VEZI ȘI Cristoiu: E singurul candidat care poate să-l bată pe Iohannis. Ca să vă enervez pe toți, vă spun acest lucru

Descoperirile au fost făcute publice abia luna trecută, deşi arheologii au făcut săpături în sit din 2016.

Munca de a extinde restaurantul a început deja şi, în ciuda întârzierilor de care vor avea parte, proprietarii consideră descoperirea cimitirului roman o întâmplare pozitivă şi speră ca, în viitor, să poată expune în local unele dintre artefactele antice.

Armatele romane au ocupat Olissipo, cum era denumită Lisabona, în jurul anului 200 î. Hr., iar oraşul s-a aflat sub administrarea romană timp de mai multe secole.

CITEȘTE ȘI Ghiță îl dă de gol pe Ponta: "Așa zice în discuțiile private". Întrebare CRUNTĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel