LIGA VESTULUI cu Iohannis și Cioloș. Mișcare BOMBĂ în politică

Pe modelul Liga Nordului, proiect politic pe cât de surprinzator, pe atât de controversat, alianța de dreapta înființată de „popularul” Umberto Bossi, în România se pun bazele Ligii Vestului.

Unii consilieri „transpartinici" lucrează deja intens la un proiect de unificare a dreptei, în care atât PNL-ul, dar și USR-ul și alte formațiuni politice anti-PSD să fie „recuperate" într-o viitoare alianță denumită, cel mai probabil, „Liga Vestului". Și care ar urma să susțină, pentru viitorul apropiat, un cuplu format din Klaus Iohannis la Președinție și Dacian Cioloș la Palatul Victoria. Vestea este însă că, în felul acesta, PNL-ul va renunța la lupta în alte zone geografice, capitulând și rămânând să facă figurație în sudul țării, în frunte cu Capitala. Așa că, în timp ce filialele din fief-urile deja tradiționale ale pesedșstilor vor fi lăsate să se zbată în agonie financiară, toate resursele partidelor de dreapta vor fi concentrate în vestul țării, Liga Vestului bazându-se exclusiv pe controlul total asupra a cinci orașe - Oradea, Timișoara, Clujul, Aradul și, bineînțeles, Sibiul,  scrie Enational.

La crearea noii formațiuni vor lucra cinci oameni: Ilie Bolojan, Nicolae Robu, Emil Boc, Gheorghe Falcă și chiar șeful statului, prin reprezentant de la Forumul Democrat German, cel mai probabil alesul fiind Paul Jurgen Porr. Iar misiunea acestora nu este doar să țină în mână electoratul de dreapta din vestul țării, dar mai ales să concentreze cea mai mare densitate de oameni de afaceri în zonă. Deziderat de altfel ușor de atins, mai ales că deja zonele cuprinse în viitoarea Ligă a Vestului sunt un adevărat „El Dorado" pentru multinaționalele și firmele străine. În plus, există și intenția ca să fie demarat un atac propagandistic agresiv împotriva proiectului guvernamental de „impozitare la sursă" a marilor investitori străini, urmând ca aceștia să fie chemați să-și mute investițiile în Vest. Unde, totodată, sunt așteptați și marii jucători care vor să se retragă de pe piața ungară, în urma ultimelor decizii economice ale Guvernului Orban, mai scrie sursă citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel