EXCLUSIV  Liga Campionilor, CFR CLUJ - CELTIC GLASGOW. Fanii scoțieni au luat cu asalt centrul Clujului

Fanii lui Celtic Glasgow își fac încălzirea, în aceste momente, la terasele din centrul Clujului pe care l-au decorat cu steaguri alb-verzi, înaintea meciului de miercuri seară, de la ora 21, împotriva echipei CFR Cluj, din prima manşă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Dis de dimineață, sute de de fani ai scoțienilor au vizitat principalele atracții ale Clujului. Aceștia au făcut 'popasul' tradițional la terasele din centru, în special la terasele de pe Bulevardul Eroilor, Piața Unirii și Piața Muzeului. Îmbrăcați distinctiv în culorile alb-verzi ale echipei 'catolicilor' din Glasgow sau la bustul gol pentru a se vedea tatuajele cu gloriile fotbalistice ale lui Celtic, suporterii au agățat steaguri și au intonat cântece de încurajare pentru echipa favorită. Au venit fani și din alte zone ale Europei, nu doar din Scoția, chiar și câțiva fani ai lui Celtic din România.

Ce ne-au declarat fanii lui Celtic Glasgow

Am vorbit cu câțiva suporteri înfocați veniți din Glasgow care sunt optimiști înaintea meciului cu CFR. Aceștia ne-au declarat următoarele: 'Am venit din Glasgow. Suntem fani vechi ai lui Celtic. Mergem peste tot în lume să susținem echipa, indiferent de anotimp sau în ce zi a săptămânii se joacă un meci european. Este foarte frumos la Cluj. Este un impediment faptul că este foarte cald, dar sper să câștigăm diseară.' a spus un fan al lui Celtic.

(w670) Celtic-Gla

'Este frumos la Cluj. Berea este foarte bună, stăm la terasă până mai târziu când începe meciul cu CFR. Am mai fost în România, în anul 2014, cand am jucat împotriva Astrei Giurgiu.

Aveți o echipă națională în creștere pentru că echipa națională de tineret a Romaniei este din ce in ce mai bună. Sper să câștigăm și diseara împotriva CFR-ului.' a declarat un suporter scoțian.

(w670) Celtic-Gla

'Cred că suntem mai buni decât CFR și asta se va vedea pe teren. Noi jucăm un fotbal superior, din primul până în ultimul minut. Jucăm un fotbal bazat pe dârzenie și devotament pentru istoria acestui club cu istorie.'  a mai spus alt fan al lui Celtic.

(w670) Celtic-Gla

Partida CFR Cluj - Celtic Glasgow, din prima manşă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa miercuri, de la ora 21:00 pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca. După ce a reuşit să o elimine pe Maccabi Tel Aviv, campioana Istraelului, clujenii au șanse mari de a fi în play-off-ul pentru Champions League dacă reușesc să treacă și de scoțienii de la Celtic. Dacă va trece de Celtic, CFR va evolua împotriva cehilor de la  Slavia Praga, echipa românilor Nicolae Stanciu şi Alex Băluţă. Învinsa va evolua în play-off-ul preliminariilor Ligii Europa.

Cine este Celtic Glasgow

Celtic Glasgow este un club de fotbal din Glasgow, Scoția, fondat în anul 1887. Este marea rivală a echipei Glasgow Rangers, duelurile dintre cele două echipe fiind de multe ori mai mult decât un meci de fotbal, derby-ul proiectează imaginea disputelor dintre catolici și protestanți. Celtic Glasgow a câștigat de 49 de ori campionatul scoțian, ultima dată în 2018, și de 38 de ori Cupa Scoției. Stadionul pe care își dispută meciurile de acasă se numește Celtic Park și este cel mai mare stadion al Scoției, cu o capacitate de 60.837 de locuri.

(w670) Celtic-Gla

În 1967, Celtic a devenit prima echipă britanică și singura echipă scoțiană câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni. În acel sezon, Celtic a câștigat toate competițiile, pe lângă Cupa Campionilor impunându-se în campionatul Scoției, Cupa Scoției, Cupa Ligii Scoției și Cupa Glasgow. A mai jucat o finală a Cupei Campionilor, în anul 1970, pierdută în fața echipei olandeze Feyenoord. În anul 2003, Celtic a ajuns în finala Cupei UEFA, unde a fost învinsă de formația portugheză FC Porto.

(w670) Celtic-Gla

(w670) Celtic-Gla

(w670) Celtic-Gla

(w670) Celtic-Gla

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel