Liderul venezuelean Nicolas Maduro anunţă că nu va participa la Adunarea Generală a ONU

Liderul venezuelean Nicolas Maduro a declarat joi că nu va participa la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite care va avea loc la finalul lunii septembrie la New York şi a precizat că-i va trimite ca reprezentanţi pe vicepreşedinta Delcy Rodríguez şi pe ministrul de externe, Jorge Arreaza, transmite EFE. 

'Eu am fost anul trecut la New York, anul acesta nu vreau să merg, rămân cu dumneavoastră în Venezuela, foarte liniştit şi în siguranţă. Va merge Delcy împreună cu ministrul de externe, ne vor face auzite vocea şi adevărul, vocile lor sunt de mare valoare, cunoscute în lume', a spus Maduro la o întâlnire cu simpatizanţii. El a indicat că în această lună va avea o agendă 'surprinzătoare' şi 'intensă' pentru a apăra Venezuela. 'Am mult de lucru pentru patrie, pentru apărarea păcii în Venezuela, pentru a face să avanseze planul de recuperare, creştere, prosperitate socială', a susţinut Maduro.

El a mai arătat că Rodriguez şi Arreaza vor duce la ONU cele 12 milioane de semnături strânse de guvernul său în ultima lună pentru respingerea măsurilor şi blocadei impuse de Statele Unite asupra bunurilor statului venezuelean, acestea urmând să servească drept sprijin pentru o scrisoare pe care cei doi reprezentanţi ai Caracasului o vor înmâna secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

Conform informaţiilor provizorii ale ONU, un discurs al lui Nicolas Maduro în faţa Adunării Generale era prevăzut pentru după-amiaza zilei de 26 septembrie. Anul trecut, Maduro a fost prezent la summitul de nivel înalt al ONU, unde l-a atacat pe preşedintele SUA, Donald Trump, căruia i-a propus însă şi un dialog. Într-un discurs de peste 45 de minute, liderul venezuelean a învinuit Statele Unite pentru criza care afectează Venezuela, o acuzaţie pe care încă o reia în aproape toate intervenţiile sale publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel