Liderul clanului Gambino, Frank Cali, asasinat la New York

Pistol
Pistol

Liderul clanului mafiot Gambino, Francesco 'Frank' Cali, a fost asasinat miercuri noaptea în faţa casei sale din New York, a informat poliţia. 

Cali, 53 de ani, a fost împuşcat de şase ori în piept la ora locală 21:20 (01:20 GMT) şi, potrivit unor informaţii, a fost de asemenea lovit de camioneta condusă de presupuşii asasini. Şeful mafiot a fost transportat la Spitalul Universitar Staten Island, unde a fost declarat mort. Asasinatul a avut loc în faţa casei lui Cali din cartierul Todt Hill din Staten Island, relatează EFE.

Familia Gambino, una din cele cinci care alcătuiesc mafia siciliană din New York, a ajuns să fie considerată cea mai mare organizaţie criminală din Statele Unite axată pe toate tipurile de activităţi ilegale, până la decăderea ei în anii 90 ca urmare a acţiunilor întreprinse de autorităţi. 

Primul asasinat al unui şef mafiot în New York în ultimele decenii


Asasinarea lui Cali este prima în zeci de ani a unui şef mafiot în New York şi de cel mai important nivel în familia Gambino de când, în 1985, John Gotti ordonase uciderea liderului de atunci Paul Castellano pentru a prelua puterea în organizaţie. Gotti a fost arestat la finalul lui 1990 graţie colaborării cu FBI a adjunctului său, Salvatore Gravano, o relaţie care a provocat căderea mai multor şefi mafioţi şi pierderea de către familia Gambino a unei mari părţi din puterea sa. Gotti a murit în închisoare în 2002. 

Născut la New York în 1965, din părinţi sicilieni din Palermo, Cali s-a implicat de tânăr în mafia new-yorkeză, scrie EFE. Între 2008 şi 2009, el a executat 10 luni de închisoare pentru extorcare. Cali a preluat controlul organizaţiei în 2015. Autorităţile americane şi italiene îl considerau membru al Cosa Nostra şi drept un ambasador la New York al familiilor mafiote din Sicilia. 

Vezi şi: Ciclonul bombă. Fenomen extrem în Statele Unite

Dietă Oana Roman. Cum a reuşit să slăbească 6 kilograme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel