Avertizare meteo. Autorităţile din Bucureşti, în alertă

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Un număr de 392 de utilaje de deszăpezire, 790 de operatori manuali şi peste 22.000 de tone de material antiderapant sunt pregătite pentru intervenţiile din noaptea de vineri spre sâmbătă, pe străzile din Capitală, având în vedere avertizările emise de meteorologi, care anunţă ninsori, lapoviţă, polei şi intensificări ale vântului, informează Primăria Municipiului Bucureşti. 

"În această noapte, utilajele de deszăpezire vor fi poziţionate în puncte fixe în toate cele şase sectoare ale Capitalei. Având în vedere avertizările emise de meteorologi, care anunţă ninsori, lapoviţă, polei şi intensificări ale vântului, primarul general, Gabriela Firea, a solicitat operatorilor de deszăpezire să ia măsurile necesare, astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. În acest sens, începând cu ora 17,00, utilajele de deszăpezire care acţionează în prima urgenţă (în zona pantelor, rampelor şi a podurilor) sunt poziţionate în puncte fixe în toate cele şase sectoare ale Capitalei", precizează PMB. 

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, conform Planului de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezire şi combatere polei, intervenţiile vor continua pe arterele cuprinse în Urgenţa I (artere cu trafic RATB, obiective sociale, instituţii publice, instituţii de învăţământ etc), dar şi pe arterele secundare, cuprinse în Urgenţa II. 

De asemenea, în condiţiile în care situaţia o va impune, echipele Brigăzii Rutiere şi ale Poliţiei Locale vor însoţi operatorii de deszăpezire în teren, pentru a eficientiza acţiunea acestora. Primăria Municipiului Bucureşti pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, acolo unde aceştia pot semnala eventuale probleme apărute ca urmare a vremii nefavorabile. 

Vezi şi: ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend: Cod Portocaliu/Galben ninsori

Strasbourg, atac: Bilanțul morților a crescut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel