Liderii G7 l-au desemnat pe Emmanuel Macron pentru a transmite un mesaj Iranului

Emmanuel Macron  FOTO Agerpres
Emmanuel Macron FOTO Agerpres

Liderii G7 au decis să îl mandateze pe președintele Franței, Emmanuel Macron, să poarte consultări și să transmită un mesaj Teheranului, după ce au discutat despre relațiile cu Iranul în cadrul summit-ului organizației, desfășurat la Biarritz, in Franța, potrivit Reuters.

Informația a fost oferită de o sursă apropiată președintelui Macron, care a mai adăugat că principalele obiective ale G7 în relația cu regimul de la Teheran sunt împiedicarea dotării Iranului cu arme nucleare și detensionarea situației din Golful Persic.

„În calitate de preşedinte al G7, preşedintele Macron a fost mandatat să discute şi să trimită un mesaj autorităţilor iraniene pe baza schimburilor de opinii pe care le-am avut seara trecută'”, a spus oficialul francez, fără a oferi alte detalii.

Întâlnire cu reprezentantul Iranului 

Emmanuel Macron s-a întâlnit vineri cu ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, pentru a discuta o serie de propuneri menite să detensioneze situația din Golf. Printre propuneri s-ar fi aflat și reducerea unora dintre sancțiunile impuse de către Statele Unite sau înființarea unui mecanism de compensare economică pentru Iran. Deși propunerile urmau să fie discutate în cadrul summit-ului de la Biarritz cu Donald Trump, președintele american nu a oferit niciun indiciu cum că ar fi dispus să reducă sancțiunile impuse Teheranului, iar Macron nu a oferit informații suplimentare despre ce ar urma să conțină un eventual mecanism de compensare.

Macron i-a cerut lui Zarif ca, în schimbul unor eventuale astfel de concesii, Teheranul să respecte din nou toate prevederile Acordului nuclear și să revină la masa negocierilor cu statele occidentale în privința programului său nuclear, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel