Lideri ai Jobbik și ai Gărzii Maghiare sunt indezirabili în România

Persoane care desfășoară activități în România în favoarea a patru organizații extremiste maghiare au fost declarate indezirabile pentru a fi evitate eventuale incidente la comemorarea Zilei Naționale a maghiarilor de pretudindeni, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajgob. Reprezentantul Ministerului de Interne nu a oferit informații suplimentare despre liderul Jobbik, Vona Gabor, explicând că numele acestuia există o cauză penală pe rolul Parchetului General.

UPDATE: DIICOT transmite într-un comunicat de presă că mai multe persoane sunt cercetate penal pentru "acțiuni împotriva ordinii constituționale", acuzate că la manifestații menite să promoveze "Alianța Tinerilor de Dreapta - Mișcarea pentru o Ungarie mai bună" au făcut declarații cu caracter revizionist și separatist.

"Autoritățile române competente au luat măsura instituirii unor măsuri preventive în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta ordinea publică și securitatea națională. Astfel, a fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, și s-a solicitat instanței competente declararea ca indezirabili pentru un număr de cetățeni ungari care desfășoară în țara noastră activități cu caracter extremist,  în favoarea organizațiilor Noua Gardă Ungară, Mișcarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor și Jobbik. Despre aceștia s-a stabilit cu certitudine că sunt implicați în activități de natură a justifica măsurile dispuse în condițiile legii", a anunțat, vineri, Dajgob, în timpul unei declarații de presă.

Ea a adăugat că aceste măsuri vor fi transmise și autorităților maghiare, pentru ca acestea să-i informeze pe cei vizați.

În ceea ce-l privește pe Vona Gabor, președintele partidul extremist Jobbik, "MAI nu poate furniza date și informații în plus, întrucât pe rolul ministerului Public se află în fază de implementare o cauză penală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel