Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Lider PSD, în război cu Jandarmeria: "Blocaj în Bucureşti. Nu e normal"

Jandarmeria română
Jandarmeria română

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a acordat un interviu DC News în care a vorbit poate despre cel mai important subiect care vizează acest sector şi anume noul Plan Urbanistic Zonal (PUZ). 

Daniel Tudorache a venit în studioul DC News la puţin timp după dezbaterea publică organizată pe tema noului PUZ al Sectorului 1 pentru a detalia ce prevede acest document şi a arăta cât de important este acesta pentru Sectorul 1

Elaborarea unui nou PUZ a venit ca o necesitate pentru Sectorul 1, declară primarul Tudorache: "Am fost întrebat de foarte multe persoane de ce am demarat acest PUZ pentru întreg sectorul. E important de spus că dcă nu ai un Plan Urbanistic Zonal, nu poţi să investeşti nimic: nu poţi introduce reţele de apă, gaze şi canalizare, nu poţi face asfaltări", a explicat Daniel Tudorache. 

850 de hectare blocate de un poligon al Jandarmeriei

"Noi, de exemplu, avem în zona de nord circa 850 de hectare unde nu aveam PUZ şi fără acesta nu puteam face absolut nimic acolo. Zona din nordul sectorului era într-un litigiu din cauza poligonului de tir aflat acolo, Jandarmeria atacând PUZ-ul nostru. Au fost câţiva ani de proces iar instanţa a anulat PUZ-ul zonei respective. E un poligon în mijlocul cartierului, pentru că în spatele pădurii va fi un cartier. Nu e normal acest lucru. Obiectivul se află deja în mijlocul Bucureştiului, chiar dacă atunci când s-a gândit acest lucru se afla în afara Capitalei. 

Jandarmeria a vrut bani de la Guvern pentru modernizarea acelui poligon. Suma solicitată era undeva la opt milioane de euro. Datorită acestui PUZ au făcut presiuni asupra Executivului şi au primit banii, iar lucrările, din informaţiile pe care le am, sunt aproape gata. Şi-au atins scopul. Acel poligon se află în mijlocul Sectorului 1, iar din această cauză 850 de hectare din sector au fost blocate, fiind fără apă, canalizare şi asfalt. Vă daţi seama. Este un cartier construit în acea zonă cu blocuri care au fosă septică, dacă vă puteţi da seama", a declarat primarul Daniel Tudorache. 

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către primarul Daniel Tudorache: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel