Lider politic: Asistăm la o mascaradă produsă de preşedintele Iohannis

Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis, președintele României

Un lider politic a făcut precizări cu privire la ordonanțele pe care le emite Guvernul și susține că asistăm la o mascaradă produsă de preşedintele Iohannis.

Preşedintele Organizaţiei judeţene a ALDE, Toma Petcu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în aceste zile asistăm la o "mascaradă" produsă de preşedintele Klaus Iohannis şi la un "simulacru" de consultări, la care ALDE nu participă pentru că nu are ce să discute.

"Asistăm în aceste zile la o mascaradă produsă de preşedintele Iohannis, un simulacru de consultări, pe lângă faptul că cei cu care se consultă dumnealui nu contează. Să faci o consultare şi să declanşezi un referendum pentru a stabili că guvernul nu mai are voie să emită ordonanţe este cel mai penibil lucru pe care l-am auzit vreodată. Şi când era Ludovic Orban ministru s-au dat ordonanţe. Mă surprinde poziţia colegilor din UDMR, cu care avem o colaborare foarte bună în Parlament, care s-au gândit să interzică total aceste ordonanţe. Cred că şi pe vremea când era ministru al culturii Kelemen Hunor acesta a emis o serie de ordonanţe, unele cu caracter foarte important. Noi, cei de la ALDE, am decis să nu participăm la aceste consultări pentru că nu avem despre ce să discutăm', a afirmat Toma Petcu.

Ordonanțele se emit și în alte țări

În opinia sa, 'nu este un subiect acela ca guvernul să nu mai emită ordonanţe', pentru că 'ordonanţe se emit şi în ţările cu descentralizare mai largă, în cele cu guverne federale, cum este cazul Germaniei'. Petcu consideră că toate măsurile bune care au fost luate de Guvern au fost acoperite de 'zgomotul că se dau ordonanţe' şi acest mod de a face politică va ajunge într-un moment în care 'va fi oprit de cetăţean'.

Vezi și: Miting PSD, Craiova. Cu cine a apărut Liviu Dragnea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel