Lider PMP, EXCLUS din partid după moțiunea de cenzură: Maidanez politic

Președintele filialei Sălaj a PMP, deputatul Liviu Balint, a fost exclus din partid pentru că a votat pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Eugen Tomac, președintele executiv al formațiunii, l-a numit "maidanez politic"și i-a cerut demisia din funcția de parlamentar.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri (miercuri — n.r.) mi-a lăsat un gust amar. În acea zi, președintele PMP Sălaj, Liviu Balint, a decis un lucru inacceptabil în politica pe care partidul nostru o promovează, și anume să se comporte ca și cum mandatul i-ar aparține lui, pe persoană fizică, astfel că poate face ce vrea cu el, după cum îi dictează conștiința, deși, politic, noi am luat o decizie foarte clară de a sta deoparte de jocul PSD. Încălcând principalele elemente de bun simț în politică, Liviu Balint s-a dedat la un comportament de maidanez politic, crezând că poate face ceea ce dorește cu mandatul pe care i l-a dat partidul. Și pentru că noi, cei cu bun simț din PMP, credem că politica se face respect față de cetățeni, față de colegi, cu angajamente politice ferme, am luat decizia de a-l exclude din partid. Așa vom proceda de fiecare dată când un coleg de-al nostru va crede că a venit de acasă cu funcția în sac. În politică este nevoie de muncă în echipă, de atitudine politică și de responsabilitate", a declarat Eugen Tomac, joi seara, într-o conferință de presă la Zalău.

Președintele executiv al PMP a subliniat că îl așteaptă pe Liviu Balint să meargă luni la grupul parlamentar cu demisia din funcția de deputat și să lase locul următorului de pe listă, pentru că mandatul nu este al lui, ci al partidului.

Excluderea din PMP a deputatului Liviu Balint duce și la pierderea funcției de președinte a organizației din Sălaj. În locul său, până la următoarea ședință a forului de conducere în care se va stabili noul președinte interimar al organizației sălăjene, partidul va fi condus de prim-vicepreședintele Fekete Carol, informează Agerpres.

Liviu Balint și-a explicat gestul de la moțiunea de cenzură într-o postare pe Facebook, precizând că, în opinia sa, țara risca o criză politică și economică prin rămânerea premierului Grindeanu în fruntea Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel