Lider Jobbik: Scopul declarațiilor lui Băsescu și Ponta

1376831273jjj
1376831273jjj

Un lider al Jobbik a declarat, joi, că formațiunea nu duce o politică împotriva românilor și nu vrea să creeze probleme, ci să rezolve problemele maghiarilor din Ardeal. 

"Jobbik nu vrea să devină un partid politic român. Nu avem filiale în România, numai grupuri de simpatizanţi. Noi nu vrem să creăm probleme, noi vrem să rezolvăm problemele maghiarimii din Ardeal. Nu o să ducem, fiindcă nu vrem, o politică împotriva românilor. Nici nu înţelegem de ce domnul Băsescu ne atacă. Motivul dânsului, se pare, este de a genera o atitudine anti-maghiară, aşa crescând popularitatea noului partid băsist. Iar domnul Ponta, un aliat al partidului MSZP, de stânga, din Ungaria, un partid profund socialist, cu rădăcini din vechiul partidul comunist maghiar, face afirmaţii cu ţeluri asemănătoare celor ale domnului Băsescu: de-a genera popularitate, cu acuze false referitoare la maghiarimea din Ardeal. Noi refuzăm aceste afirmaţii iredentiste, şoviniste", a spus liderul Jobbik Cluj, Erdely Bela, scrie Mediafax.

El a conchis: "reprezentanţii Jobbik nu au fost implicaţi în niciun fel de scandal, nici nu au fost folosite steagurile şi simbolurile partidului. Deci, şi isteria şi atacurile politice asupra membrilor partidului sunt minciuni".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel