Lider de partid critică un ministru: Se numește subminarea economiei naționale

Ministrul Agriculturii a făcut dezvăluiri incendiare despre fructe și legume. Consumăm alimente otrăvite, conform opiniei ministrului Achim Irimescu.

Declarațiile sale nu au rămas fără urmări. Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, a reacționat vehement.

"Din declarațiile ministrului Agriculturii Achim Irimescu deducem că, dacă legumele și fructele autohtone sunt otrăvite, e mai bine să consumăm din import. Recentele declarații ale ministrului vin în continuarea celor despre gradul de toxicitate al alimentelor din afara UE, când ne recomanda deschis să folosim numai importurile din Uniunea Europeană.

Suntem cu toții conștienți că miniștrii Guvernului Cioloș au datorii față de Bruxelles unde le sunt păstrate posturile călduțe pentru când își vor termina mandatele din România, dar să dinamitezi producția agricolă internă pentru a spori importurile din UE reprezintă un atac nemaivăzut la economia autohtonă, și așa fragilă", a spus Bogdan Diaconu.

"Ceea ce nu ne spune ministrul Agriculturii este ce valoare nutritivă au fructele și legumele importate din UE, cât de otrăvite sunt ele și dacă sunt modificate genetic, pentru ca publicul român să poată alege în cunoștință de cauză.

Ne aflăm în fața unui caz singular în care un ministru al Agriculturii dinamitează prin declarații inflamatorii producătorii din propria sa țară pentru a încuraja și mai mult importurile din UE. În țările suverane, un asemenea gest se numește subminarea economiei naționale. În Guvernul Cioloș este doar una din etapele cedării economiei României către Bruxelles!", a adăugat președintele PRU.

Potrivit unui raport oficial, legumele şi fructele sunt pline de pesticide, aproape jumătate dintre fructe având reziduuri de pesticide.

La o treime din legumele şi aproximativ 50% din fructele autohtone s-au găsit urme de pesticide, potrivit unui raport realizat anul trecut de specialiştii Laboratorului pentru controlul reziduurilor de pesticide. Din piersicile şi merele analizate anul trecut, 70%, respectiv 63%, aveau urme de substanţe folosite pentru tratarea plantelor şi conservarea fructelor în depozite.

"În momentul în care se determină limita de pesticide rămâne de verificat dacă se încadrează în limitele maxime admisibile. În momentul în care ne apropiem de limite apare pericolul. E clar că pentru a produce în cantităţi suficiente fără pesticide nu se poate produce. Sunt un rău necesar, ne place, nu ne place", a declarat, la România TV, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel