Lider ALDE: Voi cere ieşirea de la guvernare

Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, a declarat că relaţia dintre cele două partide nu este atât de bună în teritoriu precum la Bucureşti şi că, dacă acest lucru nu se va normaliza, va cere ieşirea partidului de la guvernare. 

"La nivel central, coaliția de guvernare se pare că funcționează, dacă ne uităm de exemplu la președintele Camerei Deputaților, la votul moțiunii. Încă avem stabilitate, încă suntem parteneri și ne respectăm. Dacă suntem parteneri și ne respectăm, trebuie să ne respectăm până la capăt, chiar dacă, în anumite județe, cum este cazul și în Dâmbovița, nu putem fi parteneri de coaliție locală de guvernare, pentru că nu avem reprezentanți în Consiliul Județean. Dar asta nu înseamnă că suntem mutulică sau mucea, fratele miresei, pe care poți să-l dai afară pe ușă oricând vrei tu, doar pentru că nu e șters la nas, sau că nu are suficient toc, cât să-ți ajungă ție la nas. Din momentul ăsta, coaliția trebuie susținută și la nivel local, altfel, așa cum am spus și în Biroul Politic Central de ieri, că o recalibrare a relației cu PSD Dâmbovița este imperios necesară. Altfel, voi cere public ca noi, chiar dacă nu mi se respectă și nu voi fi susținut, să ieșim de la guvernare", a declarat Ionel Petre într-o conferinţă de presă. 

Contactat de Antena 3, Ionel Petre a spus că declaraţia sa a fost scoasă din context, ea fiind mult mai amplă, dar a reiterat faptul că nu i se pare normal ca ALDE să fie tratat precum partidul mai mic în coaliţie. 

"Au fost mai multe declaraţii în urma unei conferinţe de presă, au fost mai multe situaţii pe care le-am descris, dar cel mai mult place cea care ţine prime-time-ul. A fost un semnal de alarmă pe care îl tragem referitor la relaţia cu PSD. Cea mai la îndemână soluţie ar fi comunicarea, pentru că doar aşa putem rezolva problemele. Dacă ne respectăm, eu zic să ne respectăm până la capăt. În context local, parteneriatul deşi în primă fază a funcţionat la nivel de strategie de dezvoltare locală, ulterior am avut situaţii în care anumiţi membri ai noştri au trecut de la ALDE la PSD. Din păcate, avem dovezi clare că un primar a trecut de la ALDE la PSD, ceea ce nu e normal, mai ales că noi  nu am fost consultaţi în acest sens", a completat Ionel Petre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel