Lichidele de peste 100 ml pe care aveți voie să le luați în bagajele de mână din avion

Aeroport - imagine simbol
Aeroport - imagine simbol

De cele mai multe ori, bagajele de mână pot fi singurul 'item' al celor care călătoresc cu avionul, în special dacă este pe o distanță scurtă. Normele stricte privind lichidele pot face dificilă călătoria, dar există excepții de la regula de 100 ml, potrivit cotidianului britanic Daily Express.

Bagajele de mână pot să îți facă dificilă călătoria din cauza numărului mare de restricții cu privire la ceea ce pot și nu pot lua pasagerii de avion. De exempu, lichidele care pot să fie introduse în bagajele de mână trebuie, în general, să fie sub 100 ml pentru a putea trece cu brio securitatea aeroportului. Cu toate acestea, există câteva excepții speciale de la această regulă privind lichidele cu care, de fapt, puteți călători. Există trei motive diferite pentru ca recipientele lichide de peste 100 ml să fie permise. 

Care sunt excepțiile

În primul rând, sunt permise recipiente peste 100 ml dacă sunt în scopuri medicale, inclusiv inhalatoare. În al doilea rând, dacă lichidele sunt pentru cerințe alimentare speciale sunt permise. FCO afirmă: „Veți avea nevoie de documentație justificativă de la un profesionist medical relevant (de exemplu, o scrisoare de la medicul dumneavoastră sau o copie a rețetei). 

Al treilea motiv este dacă lichidele sunt alimente pentru copii sau lapte pentru copii, deși laptele matern congelat nu este permis. FCO explică: „Când călătorești cu un bebeluș, ai voie să iei suficientă mâncare pentru copii, lapte pentru copii și apă sterilizată pentru călătorie. Nu există nicio limită legală cât de mult poți lua, dar totuși să verifici cu staff-ul aeroportului înainte de a călători. Puteți transporta lapte matern în bagajele de mână, chiar dacă nu călătoriți cu un copil, dar să nu depășească cel mult 2.000 ml. Fiecare recipient va trebui ecranizat la punctul de securitate. Personalul aeroportului ar putea avea nevoie să deschidă recipientele pentru a selecta lichidele."

Prevederea care este livrată cu aceste lichide este permisă este că bebelușul trebuie să fie prezent dacă le aduci în bagajele de mână. Dacă ați achiziționat lichide de peste 100 ml la aeroport, acestea pot fi luate prin securitate, indiferent de mărimea lor.  Cu toate acestea, va trebui să fie sigilate în interiorul unui sac de securitate atunci când le cumpărați. Chitanța pentru articole trebuie, de asemenea, să fie sigilată în geanta de securitate, să fie la vedere.

Restricțiile privind recipientele cu lichide în bagajele de mână au fost introduse în 2006. Acestea au apărut după ce Poliția britanică a depistat teroriști, care au improvizat dispozitive explozive pe care le-au deghizat în sticle de băuturi răcoritoare, cu scopul de a le detona în avion și a ucide mii de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel