Liceul Catolic. Kelemen Hunor: Va pleca un alt scandal

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri seara, la Târgu Mureş, că dacă nu mai există Liceul Teologic Romano-Catolic (LTRC), contractul de închiriere dintre municipalitate şi Statusul Romano-Catolic cu privire la clădirea în care funcţionează acum Colegiul Naţional Unirea este reziliat de drept.

"Dacă dispare această şcoală (LTRC - n.r.), aşa cum în contract era prevăzut legat de Liceul Unirea, semnat de autorităţile locale şi de Statusul Roman Catolic, de Biserica Romano-Catolică, acolo scrie că în momentul în care există această şcoală, contractul este în vigoare, în momentul în care nu mai există această şcoală, contractul de drept - nu trebuie să faci nimic, numai să trimiţi o notificare la Primărie - contractul este reziliat. Acest lucru înseamnă că Biserica Catolică nu are încotro decât să rezilieze contractul. Nu ştiu, nu vreau să spun ce se va întâmpla, nu iau eu deciziile acolo, dar probabil acest lucru se va întâmpla, fiindcă scrie în contract. Nu ai încotro, nu poţi să cauţi altă soluţie. Şi de acolo va pleca un alt scandal, că Biserica Romano-Catolică scoate din şcoală copiii români. Nu va scoate, bineînţeles, nu acesta este scopul, dar trebuie văzut şi din acest punct de vedere care vor fi eventualele consecinţe pe termen mediu, nu începând de săptămâna viitoare. Cred că se va găsi o soluţie în aşa fel încât acest liceu (LTRC - n.r.), în care părinţii şi comunitatea au încredere, să funcţioneze mai departe', a declarat liderul UDMR, după mitingul de la Târgu Mureş pentru convingerea Ministerului Educaţiei să asigure funcţionarea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureş, scrie Agerpres.

Acesta a afirmat că până în ultima clipă se poate găsi o soluţie în privinţa funcţionării LTRC, că trebuie păstrată personalitatea juridică a liceului şi trebuie prelungită numirea directorului interimar. Kelemen crede că se poate găsi o soluţie, fiindcă din punct de vedere juridic ar exista soluţii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel