Liceul Catolic. Kelemen Hunor, printre miile de oameni care protestează la Târgu Mureș

Fundația Statusul Romano-Catolic din Transilvania a organizat miercuri un miting de protest în fața Instituției Prefectului - Județul Mureș, la care au luat parte în jur de 2.000 de persoane, pentru a convinge Ministerul Educației să asigure funcționarea Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) din Târgu Mureș, informează Agerpres.

La manifestare, denumită de către organizatori 'adunare publică', a participat, fără a lua cuvântul, și președintele UDMR, Kelemen Hunor, alături de fostul lider Unional, Marko Bela, precum și de numeroși parlamentari ai formațiunii.

În timpul manifestării, care a durat mai bine de 45 de minute, a fost citit un apel din partea prinților, în care se arată că 'acțiunile ministrului educației, ale prefectului și ale inspectorului școlar general, declarațiile contradictorii ale acestora, care induc în eroare elevii, părinții, profesorii și reprezentanții bisericii, au depășit limita suportabilului'.

Părinții elevilor susțin că au fost 'înșelați' prin faptul că nu au fost informați cu privire la finalitatea proceselor din instanță care au avut ca obiect anularea deciziei IȘJ Mureș de înființare a LTRC.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș susține că din punctul de vedere juridic Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș nu mai există, în urma unei decizii judecătorești definitive, că elevii care învață în actuala locație vor rămâne în continuare în clădirea respectivă, însă pentru ca aceștia să nu sufere, s-a decis alocarea unor clase la alte școli cu predare în limba maghiară, care sunt acreditate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel