Libia: Sute de persoane dintr-un centru de detenţie pentru migranţi, în greva foamei după atacul aerian

Sute de persoane dintr-un centru de detenţie pentru migranţi africani în Libia, bombardat săptămâna trecută, au început o grevă a foamei cerând evacuarea din ţară, a anunţat marţi un responsabil al acestui centru, citat de DPA.

Centrul, situat în suburbia Tajoura a capitalei Tripoli, a fost vizat săptămâna trecută de două lovituri aeriene care au făcut 53 de morţi şi 130 de răniţi, potrivit Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA). Aproximativ 365 de persoane luau parte marţi la greva foamei, într-un efort de a primi garanţii de la Naţiunile Unite că centrul nu va fi atacat din nou, potrivit lui Mahmoud Taweer, purtător de cuvânt al centrului.

După atac, migranţii şi refugiaţii din centru au refuzat să doarmă înăuntru, a spus Taweer, adăugând că ei nu vor să fie transferaţi într-un alt centru de teamă că aceasta ar întârzia deplasarea lor în altă ţară. Centrul Tajouraa a fost lovit în timpul unei confruntări armate între guvernul de la Tripoli sprijinit de ONU şi forţe rebele din est conduse de Khalifa Haftar. Haftar a lansat o ofensivă în aprilie pentru a cuceri capitala din mâinile 'teroriştilor şi miliţiilor', potrivit declaraţiilor sale.

Guvernul de Uniune Naţională (GNA) de la Tripoli a acuzat forţele lui Haftar pentru atac, care la rândul lor au dat vina pe GNA. Grupuri de apărare a drepturilor omului şi agenţii ale ONU au avertizat în mod repetat împotriva bombardării centrelor pentru migranţi, după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat un adăpost în aprilie în sudul Tripoli, făcând mai mulţi răniţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel