Liberation: Sistemul de sănătate, cel mai mare PACIENT al României

Liberation” a publicat joi seară un articol despre sistemul de sănătate din România. 

Sursa citată scrie că educația medicală este de calitate în România, dar tinerii medici pleacă peste hotare împinși de lipsa de resurse a spitalelor. Liberation scrie despre cazul unui bărbat din satul Corbeni care probabil ar mai fi trăit dacă singurul cardiolog din Curtea de Argeș, aflat la 12 kilometri de locuința sa, nu ar fi plecat în Franța. ”Ghinionul familiei Limba este acela de a trăi într-una din regiunile Europei cele mai afectate de deșertificarea medicală” scrie sursa citată. 

Despre educația medicală din România, scrie că  Universitatea de Medicină din București este una dintre punctele forte ale acestei excelențe "făcută în România", adăugând că după 2007, ”țara este cea mai afectată în UE prin scurgerea de creiere, în special în sectorul medical.”

[citeste si]

”România pregătește personalul medical pe care nu-l poate permite”, a declarat Marius Ungureanu, cercetător și fost secretar de stat pentru sănătate.

Dacă sistemul de sănătate este astăzi marele pacient al României, nimeni nu pare să găsească un remediu pentru a stopa exodul medicilor este una din concluziile articolului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel