Liberalizarea prețului energiei, considerată ilegală de sindicate

Guvernul a decis ca de la 1 aprilie 2017, prețul gazelor și al curentului electric să se elibereze în totalitate. Preșdintele Confederației Sindicale Meridian a dezvăluit că ordonanța dată de Guvernul României este ilegală pentru că a încălcat legea 62.

 Ordonanța aceasta nu este legală pentru că nu s-a discutat cu sindicatele și patronatele și a încălcat legea 62. Cel puțin rolul de consultanță pe care îl au sindicatele, a fost înlăturat, ceea ce este foarte grav., a declarat Ioan Popescu, Președintele Confederației Sindicale Meridian, pentru România TV

De altfel, Tudor Popescu, expert în energie, a mărturisit pentru România TV că dacă s-ar ajunge la scăderea consumului, probabil se va micșora și prețul energiei. Liberalizarea e foarte posibil să fie la un preț mai mic decât pentru că Politica Europeană Generală pentru Energiile Regenerative s-ar duce la scăderea consumului și probabil va scădea prețul. Păstrarea unei marje plafon al creșterii prețului nu mai mult decât este de fapt o marjă la care nu trebuia să renunțăm pentru că nu ne costă bani. Dar un guvern de proastă factură e un guvern scump.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel