Liberalii au primit misiune oficială să se adune în jurul lui Tăriceanu

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, luni seară, Sir Graham Watson l-a lăudat pe Călin Popescu Tăriceanu și le-a recomandat celorlalți liberali să se adune în jurul fostului premier.

Watson, care nu va mai fi eurodeputat în următoarea legislatură după ce liberal-democrații britanici au luat puțin peste 6% în Marea Britanie, l-a lăudat pe Tăriceanu și i-a îndemnat pe liberalii români să se alăture proiectului său.

"Nu-mi pot imagina și aș fi mirat dacă oameni ca Renate Weber, Norica Nicolai sau Ramona Mănescu ar sta împreună cu dl Băsescu, cu fiica lui și cu alții în PE. Cred însă că există o persoană care a identificat acest pericol din PNL în perioada lui Crin Antonescu și acesta este Călin Popescu Tăriceanu, care acum ceva vreme, cu foarte mult curaj, cu multă determinare și o viziune liberală a plecat din PNL pentru că avea impresia că nu merge în direcția potrivită. Sper că și ceilalți liberali din România se vor alătura lui Tăriceanu, sper că vor recunoaște că împreună cu Călin pot păstra o adevărată forță liberală în România", a spus Watson.

Watson: Tăriceanu să readucă PNL în ALDE sau să creeze alt vehicul liberal

Prezent în studioul Antena 3, Tăriceanu a luat cuvântul și i-a mulțumit pentru aprecieri lui Watson, mărturisindu-i că decizia lui Antonescu de a părăsi ALDE l-a întristat.

"Sper ca împreună cu colegii mei, cu tovarășii mei de partid, vom putea în viitor să revenim asupra acestei decizii și să facem ca PNL să revină în familia politică în care am fost primiți cu brațele deschide și foarte multă încredere în 1990", a spus Tăriceanu. 

Liberalul român și politicianul britanic și-au vorbit pe numele mic.

Citește și: Watson: Antonescu fie și-a pierdut mințile, fie a fost mituit

Sir Graham Watson și-a exprimat încrederea că Tăriceanu va reuși să întoarcă decizia lui Antonescu. Dacă acest lucru nu se poate, trebuie creat un nou vehicul liberal, a adăugat britanicul.

"Cu siguranță, Călin, că am o mare admirație pentru ceea ce ai realizat tu ca prim-ministru, nu numai pentru libertatea din țara ta, în care liberalii cred, dar și pentru progresul social și economic. PNL trebuie să susțină libertatea și progresul. Și sper că mulți alți liberali ți se vor alătura în a încerca să faci această decizie reversibilă sau, dacă nu este posibil, să creezi un vehicul liberal pentru România", și-a încheiat Watson intervenția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel