Liber la băutură!

Un grup de parlamentari propune să nu se mai sancţioneze comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în adunările publice.

România este una dintre ţările în care consumul de bături alcoolice este mare. Conform statisticilor, românii se situează în Top 5 în întreaga lume la acest capitol. Aşa încât nu mică ar fi bucuria oamenilor dacă o iniţiativă a unui grup de parlemantari ar deveni lege. Conform proiectului, în cadrul adunărilor publice organizate în scop de recreere, divertisment, al manifestărilor cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, ar putea să se comercializeze şi să consume băuturi alcoolice.

Acum, legea interzice alcoolul

Legea 61 din 1991, republicată în 2011, are prevederi care spun clar că este interzisă vânzarea, comercializarea, ca şi consumul băuturilor alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani. De asedmenea, constituie contravenţie "servirea cu băuturi alcoolice în localuri publice şi în afara acestora pe timpul desfăşurării adunărilor publice, grevelor, manifestărilor sportive sau altor asemenea întruniri publice, în imediata apropiere, precum şi consumul de băuturi alcoolice în astfel de condiţii de către participanţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel