Liana Stanciu, uimită total. Ce a văzut după închiderea școlilor din cauza gripei

Liana Stanciu
Liana Stanciu

Sorina Pintea a dispus suspendarea orelor vineri, 25 ianuarie 2019. Școlile au fost închise o zi. Așa a considerat ministrul că se rupe lanțul epidemic, deși pericolul ține până prin aprilie. În orice caz, elevii au revenit la școală de luni.

În loc să facem prevenire și vaccinare, închidem școlile, dar elevii au libertatea, evident, să meargă la mall, la film, cu metroul oriunde își doresc, lucru care s-a și întâmplat începând de joia trecută și până duminică, 27 ianuarie.

Liana Stanciu, realizatoare de radio, a spus, în direct, luni dimineață, că mallurile au fost pline de copii în aceste zile, așa cum era de așteptat, în ciudat avertismentului ministrului Sănătății ca părinții să-și țină micuții acasă. 

Mai mult decât atât, realizatoarea de radio a spus că o prietenă i-a zis că și în Istanbul sunt probleme cu gripa, iar ministrul nu a dispus închiderea școlilor așa cum s-a întâmplat în România.

Hotărâre fără efect

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat această decizie aberantă.

Nicăieri în lume nu se închid școlile. Nu suntem în fața unei pandemii! Lanțul epidemic se rupe la 20% vaccinare. Mai utilă decât închiderea școlilor ar fi să compenseze vaccinul. Cum nu suntem pregătiți pentru un cutremur devastator, la fel nu suntem pregătiți nici pentru o pandemie. În cazul vaccinării, principala problemă este educația.

La mall, copiii nu se mai contaminează? Nu mai merg cu autobuzul? Nu mai merg cu metroul? Măsura de a închide școlile nu are efect. Trebuie să rupi lantul epidemic, dar nu prin ținerea elevilor și studenților acasă.

Soluția este, de exemplu, o campanie de vaccinare. Până acum, autoritățile au demonstrat că sunt incapabile în acest sens. Nu știu cum să procedeze, iar privații nu sunt motivați să acționeze pentru că vacccinurile nu sunt compensate. Medicamentele nu pot fi promovate la televizor, publicitatea este permisă, însă, în cazul vaccinurilor. Societatea occidentală recunoaște, astfel, importanța vaccinării. La fel și sistemele de asigurări, a mai spus Val Vâlcu.

Citiți pe DC MEDICAL un editorial scris de Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel