Lia Savonea, reacţie după anunţul ANI: acțiuni de discreditare

Lia Savonea
Lia Savonea

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii reține că în cursul zilei de 1 octombrie 2019 au fost lansate în spațiul public, prin intermediul mass-media, afirmații grave, false și inexacte, privind întocmirea unor propuneri legislative de către președintele CSM de modificare a legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale de Integritate, precum și informații din cadrul unei proceduri confidențiale conform dispozițiilor legale în vigoare.

"În privinţa propunerii de modificare a legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale de Integritate, menţionăm faptul că începând cu data de 9 mai 2019, CSM a iniţiat o lucrare având acest obiect, finalizată la data de 03 iulie 2019, în cadrul Comisiei nr.1 - comună “Legislație și cooperare interinstituțională”, după o amplă consultare a tuturor instanţelor şi parchetelor.

Prin urmare, afirmaţia din mass-media potrivit căreia propunerile de modificare legislativă au aparţinut preşedintelui CSM şi au urmărit eludarea unei proceduri de evaluare derulată de ANI este complet falsă", transmite Lia Savonea.

Ce precizează preşedintele CSM

"La data de 26 august 2019, președintelui Consiliului Superior al Magistraturii i-a fost adusă la cunoștință declanșarea de către ANI a procedurilor specifice activității de evaluare ca urmare a unei sesizări transmise de o „persoană fizică”. Lucrarea apare ca fiind înregistrată la ANI la data de 12 august 2019, aşadar mult după închiderea lucrării vizând propunerile de modificare legislativă, respectiv 3 iulie 2019.

Procedura de verificare preliminară, expres prevăzută de lege, a fost derulată de ANI cu o celeritate neobişnuită dacă avem în vedere multitudinea activităţilor (înregistrarea şi repartizarea lucrării, procedura de evaluare, întocmirea şi comunicarea informării) derulate în numai 8 zile, într-o perioadă tradiţional afectată concediilor de odihnă.

Fără a interfera în activitatea ce se desfăşoară în cadrul acestei proceduri a cărei finalizare cât mai grabnică este în interesul preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, elementele factuale mai sus relevate, dublate de transmiterea cu încălcarea legii a informaţiei vizând „cercetarea averii” către mass-media justifică suspiciunea existenţei unor acţiuni de discreditare.  

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită pe această cale publicarea prezentului comunicat de către toate publicațiile de presă și persoanele implicate în propagarea știrilor false, inexacte și confidențiale cu privire la aspectele anterior redate, în vederea respectării adevărului faptic pentru corecta informare a cetățenilor", se arată într-un comunicat de presă transmis de către preşedintele CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel