Lia Olguţa Vasilescu, mesaj de Ziua Vârstnicilor: PSD a pus în centrul preocupării pensionarii

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a transmis şi ea un mesaj de ziua internaţională a vârstnicilor şi a profitat de ocazie pentru a aminti realizările guvernării PSD. 

"Astăzi este ziua persoanelor vârstnice, motiv pentru care urez tuturor seniorilor României la mulți ani fericiți! Guvernarea PSD a pus în centrul preocupărilor pensionarii, fiind singurul partid care a elaborat o lege a pensiilor ce va corectă inechitățile după recalcularea tuturor pensiilor și a crescut anual punctul de pensie, de la 871 în 2016 până la 1265 lei acum, cu un avans de 6 luni față de prevederile vechii legi.

Pensia medie a crescut cu 54,5%, de la 885 de lei în 2016, la 1.368 de lei acum.
Puterea de cumpărare a pensiei medii este cu 40,8% mai mare acum, față de 2016, asigurând o creștere mult peste rată inflației.

De remarcat că România nu a trebuit să se împrumute pentru a acoperi aceste majorări, dat fiind că datoria publică a scăzut la la 37 la 35 la sută, iar pensiile speciale au fost plafonate încă din anul 2017, pentru a se reduce ecartul între pensia publică și pensia de serviciu", a scris Lia Olugţa Vasilescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel