Lia Olguța Vasilescu anunță ce se întâmplă cu Legea pensiilor

Lia Olguța Vasilescu a declarat că Legea pensiilor va fi dezbătută, marți, în ședința comună a Comisiei juridice și pentru muncă a Camerei, urmând ca la votul de miercuri din plen, coaliția să voteze favorabil proiectul de lege.

„De mâine, va începe discuția pe legea pensiilor. Sunt doar trei paragrafe de modificat, declarate neconcludente de CCR. Legea în ansamblu a fost declarată constituțională, dar pentru trei paragrafe s-a simțit nevoia ca să se facă niște precizări mai clare.

Aici este vorba de termene, de când se aplică aceste reglementări. Va fi foartre simplu de trecut în Comisie. Probabil că n-are de ce să dureze subiectul mai mult de jumătate de oră iar miercuri va intra la vot. Am vorbit și cu președintele (Camerei Deputaților-n.red.) Marcel Ciolacu, ne-am asigurat că vom avea majoritatea necesară să trecem această lege care pentru mine este o prioritate și sper din toată inima să treacă, pentru că discutăm despre o lege care pornește de la un buget a asigurărilor sociale de 58 de miliarde lei și ajunge la 140 de miliarde lei", a declarat, luni, la Parlament, Lia Olguța Vasilescu.

Legea Pensiilor a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi, 69 pentru legea organică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel