Leu împăiat, la vânzare pe Internet. Cât costă și ce a pățit vânzătorul

O persoană este urmărită penal pentru vânzarea prin Internet a unui leu african împăiat.

Un leu african împăiat, scos la vânzare pe Internet pentru aproape 6.000 de euro, a fost confiscat în Spania, unde proprietara sa este obiectul unei urmăriri judiciare, a anunţat joi Garda civilă, citată de AFP. Felina împăiată - în poziţie de atac, cu botul deschis - era propusă spre vânzare pentru 5.995 euro pentru un portal de vânzări ale obiectelor de ocazie, se precizează în comunicatul Gărzii civile.

Or, leul face parte dintr-o 'specie foarte protejată prin Convenţia asupra comerţului internaţional cu specii din faună şi floră sălbatice ameninţate de dispariţie (CITES)', au conchis agenţii Serviciului de protecţie a naturii (Seprona) din cadrul Gărzii civile din Barcelona. Vânzătoarea, domiciliată în Catalonia (nord-est), a declarat că defunctul ei socru vânase acest leu în Namibia în anii'90, iar apoi păstrase corpul împăiat al animalului într-o debara.

Deţinere şi comerţ cu specii protejate

Suspectată de 'deţinere şi comerţ cu specii protejate', ea riscă în prezent o condamnare pentru un presupus 'delict împotriva faunei'. Cât despre leul împăiat, el a fost încredinţat Muzeului de ştiinţe naturale din Barcelona. 'Această măsură are scopul de a aduce la cunoştinţa oamenilor că nu pot să se ducă în altă ţară să vâneze un animal dintr-o specie protejată, să-l importe în manieră ilegală, iar în final să încerce să obţină profit scoţându-l la vânzare', a spus unul dintre agenţii Seprona, Miguel Diaz, contactat telefonic de AFP.

Serviciul său a mai confiscat în acest an un crocodil de Nil împăiat, scos la vânzare pe Internet. Potrivit Uniunii internaţionale pentru conservarea naturii (IUCN), populaţiile de lei, rinoceri şi gheparzi au scăzut cu peste 90% în cursul secolului trecut.

Vezi și: Sediul PSD Vrancea atacat cu cocktail Molotov


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel