Les Echos: Instalarea echipei CE, amânări suplimentare și din cauza României

FOTO AGERPRES / EPA
FOTO AGERPRES / EPA

Instalarea echipei preşedintelui-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar putea fi amânată mai mult de o lună, în principal din cauza crizei politice din România, afirmă surse citate de cotidianul Les Echos.

Iniţial, noua echipă a Comisiei Europene, condusă de Ursula von der Leyen, urma să înceapă mandatul pe 1 noiembrie, dar învestirea a fost amânată din cauza respingerii de către Parlamentul European a candidaţilor propuşi de România, Ungaria şi Franţa. În acest context, învestirea a fost amânată, iar noua echipă ar urma să preia atribuţiile pe 1 decembrie.

Dar, conform unor surse UE citate de publicaţia franceză Les Echos, la Bruxelles este evocată ideea unei noi amânări de o lună.

„Sigur că există necesitatea de a se derula bine procedura de aprobare de către Parlamentul UE a noilor candidaţi propuşi de Franţa şi Ungaria. Există, de asemenea, incertitudine asupra situaţiei din Marea Britanie, care, în mod logic, va trebui să desemneze un comisar, deoarece rămâne membră UE în următoarele săptămâni. Dar, mai presus de toate, este vorba de foiletonul politic din România", comentează cotidianul Les Echos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel