Leş: Cea mai importantă resursă a Armatei României este cea umană

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a adus un elogiu cadrelor militare, vineri, la Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanţa, cu ocazia festivităţii de absolvire a Promoţiei 2019 "Nicolae Băcescu - 200", declarând că cea mai importantă resursă a forţelor armate este cea umană. 

"De foarte multe ori am spus-o şi repet cu convingere, cea mai importantă resursă a Armatei României este cea umană, iar marinarii sunt printre cei mai bine pregătiţi militari ai noştri. Am încredere deplină că, prin încadrarea celor mai tineri aspiranţi, care iau startul în cariera militară, Forţele Navale îşi vor întări echipajele şi colectivele de marinari cu oameni foarte bine pregătiţi, ce vor contribui, din prima zi de activitate, la îndeplinirea, la cele mai înalte standarde, a misiunilor internaţionale asumate de Armata României în domeniul naval în cadrul NATO, Uniunii Europene şi iniţiativelor regionale din Marea Neagră", a afirmat Leş.

În context, ministrul a evocat tradiţiile româneşti ale învăţământului de marină, care de aproape 150 de ani pregăteşte ofiţeri de marină militară şi comercială în cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân şi instituţiilor precursoare, precum şi rolul pe care l-a avut octogenara Navă Şcoală Mircea în modelarea cadeţilor români pentru aspra dar onoranta carieră de marinar.

"Exigenţa dumneavoastră şi realismul cu care vă dimensionaţi activitatea, înaltele competenţe didactice pe care le-aţi dobândit şi demonstrat contribuie decisiv la formarea unor promoţii de profesionişti ce pot acţiona de la egal la egal alături de marinarii celor mai avansate forţe navale ale lumii. Vă asigur că vom rămâne alături de dumneavoastră şi că vom continua să investim în dezvoltarea bazei de pregătire a instituţiilor militare de învăţământ", a dat asigurări Gabriel Leş.

În finalul alocuţiunii sale, Ministrul Apărării Naţionale a anunţat că, după mai bine de 30 de ani, va fi lansat un amplu program de modernizare şi dotare a Staţiunii de practică marinărească şi Bazei nautice, a ANMB.

"Chiar astăzi, după finalizarea acestei ceremonii, mă voi deplasa la Centrul de pregătire marinărească şi sporturi nautice de la Palazu Mare, o structură importantă a Academiei dumneavoastră, unde se asigură iniţierea şi practica marinărească a studenţilor. Vreau să fac fac personal o evaluare la faţa locului, pentru că, vă anunţ în premieră, intenţionăm să iniţiem acolo un program de modernizare şi reabilitare, atât a bazei nautice, cât şi a celei sportive, a spaţiilor de cazare şi a infrastructurii de suport, pentru a putea oferi studenţilor dumneavoastră, precum şi celor din instituţiile partenere din străinătate, cu care colaboraţi, condiţii de pregătire dintre cele mai bune. Vom face acelaşi lucru şi în alte instituţii de învăţământ ale armatei noastre, pentru că investiţiile în educaţie înseamnă investiţii pentru viitor", a conchis ministrul. 

Academia Navală Mircea cel Bătrân a organizat, vineri, festivitatea de absolvire şi de înaintare în primul grad a Promoţiei 2019 "Nicolae Bălcescu - 200", a celor 255 de ofiţeri ingineri, militari (38 de absolvenţi) şi civili (217absolvenţi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel