EXCLUSIV  "Legume nebune trase la tigaie" și un mic dejun savuros. Rețetele care nu trebuie să-ți lipsească

Astăzi, facem o nouă incursiune printre preparatele aviatorului Cezar Osiceanu. Dacă ești în pană de idei, când vine vorba de-ale gurii, îți prezentăm două rețete numai bune de păstrat în carnețelul tău de bucătar în devenire.

Legume nebune trase la tigaie

"Parcă, în ciuda vremii de afară, care arată mai mult a primăvară în plină iarnă, nişte prea frumoase şi gustoase legume se întâlniră, mari se vorbiră ca să umble toate nebune, pe bune, fix în farfurie! Aşa că nu m-am putut împotrivi dorinţelor lor fierbinţi şi, după ce le-am spălat, curăţat şi tăiat pe Baroneasa Gogoşar Roşu, marchizele de Ardei Roşu, Galben şi Verde, ducesa de Vânătă Neagră, contesa de Dovlecel, duduia Ciupercă şi madam Ceapă Roșie, le-am tras separat pe fiecare la tigaie ca să nu se supere pe mine că, deh, felia subţire în tigaie singură se ţine, nu?", își începe povestea culinară aviatorul Cezar Osiceanu. 

"Între timp, l-am pregătit şi pe boierul Usturoi tăiându-l feliuţe subţiri pentru stomace alese, iar pe duduia Ciupercă am lăsat-o fără pălărie că tot stătea într-un picior de nerăbdare. Când totul a fost gata, am organizat sala de bal într-o frumoasă tavă de pământ ars, unde i-am lăsat să se împrietenească rând pe rând în ordinea sosirii fiecăruia.

Vezi și: "Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!

O primăvară în mijlocul iernii

Când, după vreo câteva minute de sporovăială veselă, au început să se încălzească bine, taman ce le-am turnat peste perucile lor nişte vin roze parfumat că să poată să se sufere între ele şi să se laude fiecare cu parfumul lui aparte. În căldura cuptorului, după circa 10 minute dansul nebun al frumoaselor legume a fost perfect şi la final s-au aşezat claie peste grămadă în farfurie ascunzându-se sub ceva crenguţe de mărar şi pătrunjel verde şi proaspăt ca o primăvară în mijlocul iernii", a continuat aviatorul.

Și iată că, deja, ai un fel de mâncare delicios care te poate ajuta să prepari și un mic dejun pe măsură.

Idee de mic dejun

"Luăm puţin din legumele trase la tigaie şi le proptim câteva minute la foc potrivit înapoi în tigaia de teflon cât să se încălzească puţin şi bine. Cu ele punem şi o ceapă verde proaspăt tăiată ca să dea miros şi gust de proaspăt. Luăm două ouă frumoase şi mari şi le trântim peste amestecul din tigaie cât să rămână gălbenuşurile moi şi frumoase. În farfurie putem să dăm un puf de parmezan sau telemea de oaie rasă plus ceva pătrunjel proaspăt!", explică Cezar Osiceanu.

Ambele rețete se vor regăsi în cartea aviatorului, care va fi publicată în curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel