Legile UDMR. CNMR solicitare pentru Parlamentul României

CNMR
CNMR

În umele a MILIOANE DE ROMÂNI, CNMR solicită Parlamentului României să nu aprobe fără o largă dezbatere legile “UDMR”. Aprobarea în forma actuală și declararea zilei de 15 martie – Ziua oficială a maghiarilor vor conduce la tensiuni ce vor afecta securitatea națională și regională.

CNMR NU poate accepta 15 martie ca zi oficială națională a maghiarilor pe teritoriul României și implicit “sărbătorirea unirii Transilvaniei cu Ungaria”. România este stat unitar, național și indivizibil iar Transilvania este teritoriu românesc.
 
CNMR solicită Președintelui României și Avocatului Poporului o intervenție categorică dacă această legislație va fi aprobată prin sesizarea CCR, deoarece aceste măsuri contravin grav prevederilor Constituției României.
De asemenea, CNMR solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT și analizarea riscurilor imediate la adresa securității naționale provocate de posibila aprobare a solicitărilor UDMR.
 
CNMR avertizează că aprobarea solicitărilor UDMR vor conduce la o izolare și exod al românilor din zonele unde sunt minoritari determinând tulburări uriașe în mijlocul României cu precedente regionale extrem de periculoase…
 
CNMR mai precizează faptul că amplasarea inscripției kozseghaza pe primării, inscripție care domină clădirea conform practicii din Ungaria și care se face distinct de inscripția în română și traducerea în limba maghiară de pe tăblițele albastre din dreapta (kozseghaza însemnând casa comunei), conduce practic imagologic la maghiarizarea Transilvaniei.
 
Coaliția Națională pentru Modernizarea României reprezintă cea mai largă formă de reprezentare a societății civile (mediul academic și universitar, sindicatele din educație și industrie, academia oamenilor de știință, organizații economice și patronale, de securitate și apărare națională, organizații profesionale reprezentative și alte 51 de ONG-uri din întreaga țară)," se arată într-un comunicat al CNMR.
 
[citeste si]
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel