Legile Justiţiei: Societatea Timişoara, apel către magistraţi

Societatea Timişoara a făcut un apel la magistraţi: "Tot ce a fost câştigat în domeniul judiciar, pe punctul să primească o lovitură mortală".

Societatea Timişoara, în numele societăţii civile, cere magistraţilor, într-un apel publicat pe pagina de facebook, să-şi facă auzită vocea, să se opună adoptării finale a legislaţiei care afectează grav independenţa justiţiei şi să refuze intrarea în instanţă în semn de protest, ca o formă de opoziţie la încercarea de subordonare de către puterea politică.

Asistăm în aceste săptămâni la un asalt fără precedent asupra sistemului judiciar condus de alianţa PSD-ALDE cu complicitatea UDMR. Modificările legilor justiţiei pregătite de parlamentarii majorităţii guvernamentale au scopul să distrugă independenţa justiţiei, să blocheze lupta împotriva corupţiei şi să permită depenalizarea hoţiei şi a abuzurilor clasei politice. Tot ce a fost câştigat în domeniul judiciar în ultimii 15 ani, toate reformele în favoarea cetăţeanului sunt în aceste zile pe punctul să primească o lovitură mortală, se arată în apelul al Societăţii, semnat de 27 de organizaţii nonguvernamentale din Timişoara, din ţară şi din străinătate

Organizaţiile semnatare fac un apel către corpul profesional al magistraţilor din România, procurori şi judecători, dintre care peste 4000 au semnat împotriva modificării legilor justiţiei, către asociaţiile de judecători şi către organizaţiile auxiliare, să se opună adoptării finale a legislaţiei care afectează grav independenţa justiţiei.

"Demersul nostru se face în numele democrației și al Constituției României care statuează separația puterilor în stat." se încheie apelul de pe facebook.

Printre semnatari se află #ActivAG Piteşti, #Rezist Munchen, #Rezistăm şi la Paris, ACTI Craiova, Acţiunea Civică Galaţi, Freedom House, Geeks for Democracy, Grupul pentru Dialog Social, Rezist Birmingham WMW.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel