Legile justiției, OUG. Șerban Nicolae, invitație pentru Predoiu în Senat

Membrii Comisiei juridice din Senat se întrunesc, luni, pentru o discuţie asupra ordonanţelor privind legile Justiţiei, la care a fost invitat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, potrivit senatorului Şerban Nicolae, preşedintele acestei comisii.

"Am solicitat un punct de vedere din partea ministrului Justiţiei, din perspectiva actualei echipe guvernamentale. În funcţie de asta, vom vedea ce păstrăm şi ce nu păstrăm din ordonanţele respective, nu suntem presaţi de termen, pentru că suntem Cameră decizională, dar suntem presaţi de calendar, pentru că aceste termene au fost prorogate până la sfârşitul anului. Fiind Cameră decizională, probabil că imediat ce vom lua o decizie la nivelul Senatului, legile vor fi prorogate şi îşi vor produce efectele. Căutăm o soluţie raţională, astfel încât sistemul judiciar din România să aibă de suferit, să nu se producă blocaje, statutul judecătorilor şi procurorilor să-şi urmeze cursul în bune condiţii", a precizat, pentru Agerpres, Şerban Nicolae.

Potrivit senatorului social-democrat, ordonanţele se referă la unele măsuri care au fost luate în timpul guvernului anterior în privinţa "aşa-numitelor" legi ale Justiţiei.

"Sunt ordonanţele 7, 12 şi 95 şi ele privesc unele măsuri care au fost luate în timpul guvernului anterior, privesc aşa-numitele legi ale Justiţiei şi vizează câteva aspecte. E vorba de data la care a rămas să intre în vigoare noile condiţii de admitere, de durata studiilor, la Institutul Naţional al Magistraturii, de prorogarea unor termene privind calculul de pensionare a magistraţilor, a pensiei de serviciu, în funcţie de vechimea în profesie şi o serie întreagă de aspecte de natură tehnică, considerându-se la vremea emiterii ordonanţelor de urgenţă că nu sunt pregătite toate măsurile procedurale, administrative pentru intrarea în vigoare a dispoziţiilor legale modificate în cursul anului 2018", a explicat Nicolae.

Şedinţa Comisiei juridice este programată luni, la ora 11,30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel